14 Μαΐ 2017

Με επιτυχία ο 1ος αγώνας ποδηλασίας Brevet στη Σάμο (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Ο πρώτος αγώνας ποδηλασίας Brevet* στη Σάμο, με την ονομασία «Η κούπα του Πυθαγόρα», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ενώ οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες των διοργανωτών. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τη Λέσχη Ποδηλασίας Ble Cycling Club με 50 συμμετοχές και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Η εκκίνηση δόθηκε στην πλατεία Βαλασκαντζή στο 
Καρλόβασι, το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 07:12 το πρωί. 


Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"


Ήδη η ποδηλασία Brevet έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος στο νησί μας και σίγουρα, μετά την 1η άρτια διοργανωμένη προσπάθεια, μπήκαν οι «βάσεις» για τη διοργάνωση ανάλογων αγώνων και τα επόμενα χρόνια. Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και στους διοργανωτές!


Βίντεο - Λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση

Βίντεο: "Σαμιακόν Βήμα"


*Τα brevet είναι ποδηλασία μη ανταγωνιστικήμεγάλων αποστάσεων, χωρίς εξωτερική βοήθεια, με χρονικό περιορισμό. Ξεκινούν από διαδρομές 200 χλμ. με 13.5 ώρες χρόνο περιορισμού, 300 χλμ. με 20 ώρες, 400 χλμ. με 27 ώρες, 600 χλμ με 40 ώρες και 1000 χλμ με 75 ώρες περιορισμό. Υπάρχουν και τα πολύ μεγάλα brevet των 1200χλμ και οι συμμετέχοντες πρέπει να τερματίσουν σε 90 ώρες ή λιγότερο. Ξεκίνησαν το 1891, η διαδρομή ήταν το Paris-Brest-Paris (PBP) το οποίο ενέπνευσε τους μοντέρνους Ολυμπιακούς ποδηλατικούς αγώνες και το Tour de France.


Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"
Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"


Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required