31 Μαΐ 2017

31 Μαΐου - Ομιλία της Μάγιας Τσόκλη στο Πυθαγόρειο

Η γνωστή δημοσιογράφος, Μάγια Τσόκλη, πρόεδρος της επιτροπής Tourism Awards 2017, θα μιλήσει στο Art Space Pythagorion (του Ιδρύματος Schwarz) στο Πυθαγόρειο, με θέμα "Η αισθητική ως εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης", σήμερα Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 19:30, για τον τρόπο με τον οποίο η Τήνος κατάφερε να αξιοποιήσει τα χαρακτηριστικά της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής της, της παράδοσης και του πολιτισμού της, της γαστρονομίας σε συνδυασμό με τις υποδομές εστίασης και της φιλοξενίας δημιουργώντας έτσι μια αναπτυγμένη τουριστική δυναμική προς όφελος του νησιού και των κατοίκων του. 



Ακόμη θα αναφερθεί στην εμπειρία που αποκόμισε από τα ταξίδια της σε ολόκληρο τον κόσμο, τις διαφορετικές κοινωνίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους προτείνοντας αντίστοιχες πρακτικές, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στη Σάμο.





Η Μάγια Τσόκλη είναι γνωστή για το μεγάλο έργο της τόσο σε υποδομές τουρισμού όσο και για την εμπλοκή της σε δημιουργικές δομές

Το Ιούνιο, στον ίδιο χώρο, θα ακολουθήσει διάλεξη του αρχιτέκτονα Γιώργου Τριανταφύλλου, γνωστoύ για το αρχιτεκτονικό έργο του και για τη μοναδική φωτογραφική αποτύπωση της μορφής παλαιών και σύγχρονων κτισμάτων.

Οι διαλέξεις απευθύνονται σε όσους ασχολούνται με τον τουρισμό στο νησί της Σάμου αλλά και σε όσους επιθυμούν να μοιραστούν ιδέες, προτάσεις, προοπτικές επάνω στο ζήτημα της ανάπτυξης, της αισθητικής και των τρόπων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εργαλεία αξιοποίησης των πολλαπλών δυνατοτήτων του νησιού.

Οι δυο αυτές ομιλίες (Μ.Τσόκλη & Γ.Τριανταφύλλου) θα σηματοδοτήσουν την αρχή δύο περιπάτων με αντίστοιχο θέμα. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, θα πραγματοποιηθούν σήμερα κατά τη διάρκεια της διάλεξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required