25 Μαΐ 2017

Ευρωπαϊκή διάκριση για φοιτητές του Πανεπιστημίου Καρλοβάσου

Στην ημιτελική φάση του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού αστρονομίας Odysseus II προκρίθηκε η φοιτητική Ομάδα Παρατηρησιακής Αστρονομίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα το Καρλόβασι.

Η ομάδα Αστρονομίας πήρε την 1η θέση αναμεσά στις εθνικές συμμετοχές και εκπροσωπώντας την Ελλάδα και το πανεπιστήμιο Αιγαίου, θα συναγωνιστεί στους ημιτελικούς, που θα γίνουν στο Liberec της Τσεχίας τον Ιούνιου, 4 χώρες.

Το θέμα που επέλεξαν να παρουσιάσουν οι φοιτητές σχετίζεται άμεσα με τη Σάμο. Στο βίντεο που δημιουργήθηκε οι φοιτητές επιχείρησαν να δώσουν μία πιο προσιτή πλευρά στην επιστήμη της αστρονομίας. Συγκεκριμένα, με μια αλλαγή κλίμακας, «μετέφεραν» τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος σε νησιά του Αιγαίου, με κέντρο τη Σάμο

Οι φοιτητές που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό είναι οι: Παναγιώτης Κεραμίδης, Δωροθέα Ντζουβάρα, Δήμητρα Μιχαλοπούλου, Ντιάνα Κομπιλέα, Σοφία Φιλίππου, Ιωάννα Στρούλιου, Βασίλης Αυξωνίδης, Ιωάννης Κωνσταντινίδης, Ευδοκία Κοκκινάκη, Κωνσταντίνος Σούρσος, Νικολέτα Χατζόγλου, Ιωαννης Πατμανίδης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required