17 Μαΐ 2017

Ανατροπή: Οικογένεια και δημογραφικό πρόβλημα

Tη στήριξη που πρέπει να λάβουν οι πολυμελείς οικογένειες, αλλά και οι νέοι, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση τονίζει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Ανατροπή".

Η παράταξη αναφέρει:


«Η "Ανατροπή", κλείνοντας τις πρόσφατες επαφές που είχε με τους Συλλόγους Τριτέκνων και Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, επισημαίνει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το δημογραφικό και ότι οι πολυμελείς οικογένειες πλήττονται με ποικίλους τρόπους.

Η τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να σταθεί έμπρακτα δίπλα σε αυτές τις οικογένειες, αλλά και σε όλους τους νέους που θέλουν να μείνουν με την οικογένειά τους στο νησί, ώστε να δίνονται ευκαιρίες και να παρέχεται η ισότιμη ανάλογη μεταχείριση σε όλους.

Είναι θέμα μείζονος σημασίας να βοηθήσει η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και να βοηθηθεί με τις απόψεις και τη συμμετοχή αυτών των συλλόγων, ώστε να μείνει ο κόσμος στο νησί μας, να μην μειώνεται καθημερινά και να μην ερημώσει ο τόπος μας και τα χωριά της Σάμου. (Στο νησί ο πληθυσμός έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή και το ληξιαρχείο του δήμου.)

Το καλύτερο μέλλον φτιάχνεται όταν υπάρχει κόσμος στο νησί, όταν υπάρχει όραμα, ανάπτυξη, ίση μεταχείριση, καλυτέρευση της καθημερινότητας, ισότιμα και κοινωνικά κριτήρια για όλους". 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required