9 Μαΐ 2017

Στην Πράγα οι νικήτριες ομάδες του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Στην Πράγα για να συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής Robotic Day 2017 θα μεταβούν οι νικήτριες ομάδες του 2ου Γυμνασίου Σάμου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του ΕΠΑΛ Σάμου, που έλαβαν μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής AegeanRobotics Competition 2017.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών  Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, τις  σχολικές Δραστηριότητες της ΔΙ.Δ.Ε.  και το δήμο Σάμου- ΔΟΠΠΟΝΑΣ.

Ο διαγωνισμός ανακοινώθηκε με δύο μέρη α) Προκριματικός WRO β) Γενικός Διαγωνισμός, αλλά μόνο ο Γενικός Διαγωνισμός διεξήχθη, καθώς δεν υπήρξαν δηλώσεις για το WRO.

Στο Γενικό Διαγωνισμό, 12 ομάδες από τις 13 που δήλωσαν αγωνίστηκαν στα αγωνίσματα:

1.            Mini Sumo

2.            Line Follower

3.            Ελεύθερη Παρουσίαση

4.            Διάσωση (Bear Rescue)

Οι νικήτριες ομάδες Samians1 (2o Γυμνάσιο  Σάμου, LineFollower), RoboSumo (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Mini Sumo), SOLAR TRACKER (ΕΠΑΛ  Σάμου, ελεύθερη παρουσίαση) θα μεταβούν στην Πράγα για να συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής Robotic Day 2017.

Στο αγώνισμα ελεύθερης παρουσίασης οι ομάδες SOLAR TRACKER (ΕΠΑΛ  Σάμου) και ElGreco (AegeanRobotics) τερμάτισαν με παρόμοια βαθμολογία, αλλά η δεύτερη αδυνατεί να ταξιδέψει λόγω εξεταστικής περιόδου.

Επιπλέον, τα μέλη των συμμετεχόντων ομάδων θα παρακολουθήσουν δωρεάν το εξ’ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο της AegeanRobotics «Εκμάθηση Ρομποτικής με Arduino» για ηλικίες 15-19 χρόνων, από 7 έως 12 Ιουλίου.

Να σημειωθεί πως η διοργάνωση του διαγωνισμού είναι μέρος της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Διατριβής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του τμήματος, Πληροφοριακά και Επικοινωνιακά Συστήματα, των κ.κ. Δημήτρη Χατζή και Δημήτρη Λειβαδίτη.

Μπορείτε να δείτε αποσπάσματα: https://www.youtube.com/watch?v=6glQv7aJ7l0












Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required