25 Μαΐ 2017

Στη Σάμο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το κινητό πολυϊατρείο

Δράση για τους μαθητές του νησιού μας πραγματοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με το δήμο Σάμου, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο του νομού μας, καθώς και με την εθελοντική συμμετοχή των μελών του, στα πλαίσια του προγράμματος προληπτικής ιατρικής & οδοντιατρικής «Ιπποκράτης».

Η πλήρως εξοπλισμένη και στελεχωμένη από εθελοντές οδοντιάτρους Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα παρέμεινε στη Σάμο από 8 Μαΐου έως 24 Μαΐου 2017 και επισκέφθηκε σχολεία της Σάμου, υλοποιώντας προληπτικό  οδοντιατρικό έλεγχο.

Η Μονάδα επισκέφτηκε τα δημοτικά σχολεία του Αγίου Κωνσταντίνου, των Βουρλιωτών, του Παλαιοκάστρου, του Κοκκαρίου, του Παγώνδα, του Πύργου, του Πυθαγορείου, της Χώρας, των Μυτιληνιών, του Βαθέος, το 1ο, 2ο και 3ο  Δημοτικό , καθώς και το δημοτικό σχολείο ΕΑΕ. Συνολικά  εξετάστηκαν 910, μαθητές στους οποίους παραδόθηκε και ατομικό δελτίο προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου.

Από την εξέταση του μαθητικού πληθυσμού των δημοτικών σχολείων προέκυψε ότι η εικόνα της στοματικής υγιεινής τους είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. 

Επιπλέον οι υπεύθυνοι της κινητής μονάδας συναντήθηκαν με εκπροσώπους του δήμου και με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του δήμου και προγραμμάτισαν μελλοντικές δράσεις πρόληψης υγείας σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required