17 Μαΐ 2017

Απεργιακές κινητοποιήσεις και πορεία διαμαρτυρίας κατά του πολυνομοσχεδίου


Φωτό: Γ. Τσεβρένης

Με πορεία διαμαρτυρίας που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 σήμερα το πρωί στην πόλη της Σάμου, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου, η κίνηση αγροτών «Συσπείρωση – Στήριξη Αμπελουργών Σάμου, το Π.Α.ΜΕ. οι σύλλογοι Γυναικών, μέλη της ΟΓΕ, πήραν μέρος ενώ είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Σάμου. Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:Φωτογραφίες: Γ. Τσεβρένης

"Το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας που έκλεισε η κυβέρνηση με Ε.Ε. και ΔΝΤ, θα ψηφιστεί στην Βουλή το διήμερο 17-18 Μάη. Βασικοί του άξονες είναι το νέο χτύπημα σε αφορολόγητο, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα. Μείωση της χρηματοδότησης για την Υγεία. Νέο συμπληρωματικό Μνημόνιο για την Παιδεία. Προβλέπει καθεστώς «μόνιμης κινητικότητας», ανανέωση του συστήματος «αξιολόγησης και απόδοσης», μείωση του αριθμού των συμβασιούχων. Εκχωρεί ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι της ενέργειας στο μεγάλο κεφάλαιο, απελευθερώνει τις «ομαδικές απολύσεις», διατηρεί όλους τους αντεργατικούς νόμους για τις ΣΣΕ, χτυπάει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. 

Φωτογραφίες: Γ. Τσεβρένης


Πρόκειται για μέτρα με στόχο τη θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο 4ο μνημόνιο. Τα αντιλαϊκά μέτρα για 2018 - 2019 και 2020 της τεχνικής συμφωνίας δεν έχουν τέλος, προστίθενται στα προηγούμενα. Κάνουν ακόμη πιο βάρβαρη τη ζωή μας.

Τα δήθεν «αντίμετρα» για τα οποία μιλάει η κυβέρνηση είναι κάλπικα. Είναι ψίχουλα που αν δοθούν αυτό θα γίνει μετά το 2019. Δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας. Μας παίρνουν 100 για να μας δώσουν 1 και αυτό όχι σε όλους και μόνο αν επιτευχθεί στο μέλλον νέο ματωμένο πλεόνασμα από τα χρήματα που αρπάζουν από το λαό. Θα τα δώσουν σε φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις! Κοροϊδεύουν για να δείξουμε ανοχή στη βαρβαρότητα.

Διαλύουν τη ζωή μας! Να μην γίνουμε συνένοχοι!

Οι εργαζόμενοι, ο λαός πρέπει να αντισταθούμε

Δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε τα νέα μέτρα

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ και ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ!!!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required