17 Μαΐ 2017

Δύο διαλέξεις από το Ίδρυμα Schwarz

Δύο εκδηλώσεις με θέμα τη σχέση αρχιτεκτονικής και περιβάλλοντος και τη σχέση τουρισμού, πολιτιστικών υποδομών και ανάπτυξης πραγματοποιεί το Ίδρυμα Schwarz. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει με την παρουσία δυο προσωπικοτήτων από το χώρο του τουρισμού και της αρχιτεκτονικής, της δημοσιογράφου κας Μάγιας Τσόκλη, γνωστή για το μεγάλο έργο της τόσο σε υποδομές τουρισμού όσο και για την εμπλοκή της σε δημιουργικές δομές και του αρχιτέκτονα κ. Γιώργου Τριανταφύλλου, γνωστό για το αρχιτεκτονικό  έργο του και για τη μοναδική φωτογραφική αποτύπωση της μορφής παλαιών και σύγχρονων κτισμάτων.

Οι διαλέξεις απευθύνονται σε όσους ασχολούνται με τον τουρισμό στο νησί της Σάμου, αλλά και σε όσους επιθυμούν να μοιραστούν ιδέες, προτάσεις, προοπτικές πάνω στο ζήτημα της ανάπτυξης, της αισθητικής και των τρόπων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εργαλεία αξιοποίησης των πολλαπλών δυνατοτήτων του νησιού.

 Στις 31 Μάιου θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη με τη Μάγια Τσόκλη με θέμα «αισθητική ως εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης. Το παράδειγμα της Τήνου, ενώ στις 16 Ιουνίου θα ακολουθήσει η διάλεξη του κ. Γιώργου Τριανταφύλλου με θέμα «Αρχέτυπα: συσχετισμοί και στοχασμοί. Σχέσεις ανώνυμης αρχιτεκτονικής και σύγχρονης τέχνης.

Οι δυο διαλέξεις θα σηματοδοτήσουν την αρχή δύο περιπάτων με θέμα:

α) τη γνωριμία με τη ντόπια παραγωγή και απόλαυση προϊόντων σε συγκεκριμένους χώρους. Ακόμη, την παρατήρηση των τόπων και των κτηρίων στα οποία αυτές στεγάζονται με τελικό σκοπό την αισθητική αναβάθμιση σε ό,τι αφορά στον τρόπο, με τον οποίο μπορεί κανείς να αντιληφθεί τις μυρωδιές, τις γεύσεις, τη μοναδικότητα ενός τόπου σαν τη Σάμο.

β) τη γνωριμία με κτίσματα, ερείπια, βιομηχανικούς χώρους και λαϊκές κατασκευές που στο σύνολό τους δημιουργούν τον εξαιρετικά ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ιστό της Σάμου, η γένεση του οποίου ξεκινά από την αρχαιότητα (μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι) και εκτείνεται έως το σήμερα (παραγωγικές μονάδες, ξενοδοχειακή υποδομή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required