17 Μαΐ 2017

Συναυλία "Μουσικών Δωματίων" από το Ίδρυμα Schwarz

Δύο συναυλίες «Μουσικών Δωματίων» σε Καρλόβασι και Βαθύ, πραγματοποιεί το Ίδρυμα Schwarz. Η συναυλία στο Καρλόβασι θα γίνει την Παρασκευή, 19 Μαΐου, στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου, ενώ την επόμενη ημέρα, στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί στο Βαθύ στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού Μεγάρου.


Τα «Μουσικά Δωμάτια» ενεργοποιήθηκαν τον περασμενο χειμώνα στη Χώρα, όπου ο συνθέτης και τραγουδοποιός Νίκος Ξυδάκης με τους συνεργάτες του οργάνωσαν από τον Δεκέμβριο 2016 μέχρι και τον Φεβρουάριο 2017 εργαστήρια δημιουργικής μουσικής.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των ‘Μουσικών Δωματίων’ ντόπιοι μουσικοί παραδοσιακών και κλασσικών οργάνων είχαν τη δυνατότητα να ασκούνται και να μελετούν πάνω σε συνθέσεις ή αποσπάσματα ή ακόμη και να συνθέτουν οι ίδιοι, με σκοπό να συνεισφέρουν στα εργαστήρια και να λάβουν μέρος στην τελική παρουσίαση.

Οι συμμετοχές ανήλθαν στις 48, ενώ μέσω των συζητήσεων, των ακουσμάτων και του διαδραστικού κλίματος όσοι έλαβαν μέρος, μοιράστηκαν εμπειρίες και ιδέες που παρουσίασαν σε μικρής κλίμακας συναυλίες στη Χώρα της Σάμου.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων ο Νίκος Ξυδάκης και οι συνεργάτες του μαζί με τους συμμετέχοντες ντόπιους μουσικούς προχώρησαν σε συνθέσεις, ανασυνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς προσπαθώντας να φέρουν κοντά διαφορετικές μεταξύ τους μουσικές γλώσσες. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας επεξεργάστηκαν μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση που θα παρουσιαστεί στο ευρύτερο κοινό της Σάμου στις 19 και 20 Μαΐου. 

Το πρόγραμμα των δύο μουσικών εκδηλώσεων θα πλαισιώσουν και επαγγελματίες μουσικοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required