1 Ιουν 2017

Τη σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου με θέμα τη διαχείριση του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος ζητά η «Δράση»


Την αναγγελία διάθεσης πόρων, από πλευράς της κυβέρνησης, για την υλοποίηση του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, στους νησιωτικούς δήμους που δέχθηκαν τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Δράση-Ενότητα-Προοπτική».


Η παράταξη ζητά τη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, με τη συμμετοχή φορέων του νησιού μας και εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ώστε να συμφωνηθεί και η κατανομή των πόρων  και τονίζει πως δεν συμφωνεί με την όποια πρόταση κατατέθηκε με πρωτοβουλία των 5 δημάρχων, καθώς  δεν έχει  συζητηθεί εξειδικευμένα στο δημοτικό συμβούλιο.

Η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:


"Η «Δράση» αναφέρει πως «ως αποτέλεσμα των ροών, όπως όλοι γνωρίζουμε, οι τοπικές κοινωνίες υπέστησαν σημαντική ζημία κυρίως στο τουρισμό, άρα η όποια προσπάθεια ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας είναι καλοδεχούμενη.

Κύριο μέλημα και διεκδίκηση της παράταξης μας ήταν και είναι η διαχείριση του προσφυγικού θέματος να γίνεται με σεβασμό στον άνθρωπο, διασφαλίζοντας κανόνες αξιοπρέπειας, όπως ο Ελληνικός πολιτισμός μας διδάσκει και επιτάσσει.

Παράλληλα διεκδικούμε η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως η Ελληνική κυβέρνηση να αντισταθμίσει με αντίμετρα μέρος του αρνητικού ισοζυγίου της τοπικής οικονομίας που τα νησιά μας υπέστησαν.

Για αυτό λοιπόν θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί μια αποκλειστικά για αυτό το λόγο συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς: Επιμελητήριο, Συλλόγους εμπορικούς, εστίασης, ξενοδόχων, επαγγελματιών ταξί, ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων κλπ.

Ως αποτέλεσμα αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας θα συναποφασίσουμε τα αντίμετρα ανακούφισης.

Για αυτό λοιπόν καλούμε τη δημοτική μας αρχή να δρομολογήσει άμεσα σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου και τους εμπλεκομένους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους προς ψήφιση, με δημοκρατικές διαδικασίες εντός του θεσμικού πλαισίου που ορίζει ο νόμος σχετικά.

Θεωρούμε απολύτως αναγκαίο και ζητούμε να κληθεί εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να συμφωνηθεί και η κατανομή των πόρων από το μερίδιο που αναλογεί σε επαγγελματίες και δημόσιο, καθώς και το ποσοστό επιχορήγησης σε κάθε επιχορηγούμενη δράση.

Όποια πρόταση κατατέθηκε με πρωτοβουλία των 5 δημάρχων  δεν μας εκφράζει, διότι δεν έχει  συζητηθεί εξειδικευμένα στο δημοτικό συμβούλιο το εν λόγω ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα από εθνικούς πόρους, που ανήγγειλε το αρμόδιο υπουργείο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required