6 Ιουν 2017

Πρεμιέρα για τις πανελλαδικές

Ξεκίνησαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για 104.965 υποψηφίους, που θα διεκδικήσουν μία από τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ποδαρικό κάνουν τα επαγγελματικά λύκεια, με τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ να εξετάζονται στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας.

Μήνυμα στήριξης προς τους υποψηφίους έστειλαν ο δήμαρχος Σάμου, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος.

«Ενόψει των Πανελληνίων Εξετάσεων που ξεκινούν σήμερα, θέλω να ευχηθώ από καρδιάς σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές της Σάμου που διαγωνίζονται, καλή επιτυχία. Αυτές οι εξετάσεις είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία που θα αντιμετωπίσετε στη ζωή, δεν είναι όμως η μοναδική. Οι μάχες δεν κερδίζονται όλες, πολύ δε περισσότερο με την πρώτη φορά. Σημασία έχει να μη χάνει κανείς το θάρρος του και να παραμένει αγωνιστής. Και τώρα, όπως και πάντοτε, εκτός από μελέτη και σωστή προετοιμασία, χρειάζεται ηρεμία, πίστη στις δυνάμεις μας και αισιοδοξία. Αυτά είναι τα καλύτερα εφόδια και για την πρόκληση που τώρα έρχεται μπροστά σας και για όποια άλλη θα βρεθεί στο δρόμο σας στο μέλλον», αναφέρει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Σάμου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος δήλωσε: «Με την ευκαιρία της έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων, ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία και δύναμη σε όλους εσάς που κάνετε αυτό το δύσκολο αλλά όμορφο βήμα για το «πέρασμά» σας από τα μαθητικά θρανία στα έδρανα των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή μας στις οικογένειές και τους καθηγητές σας που ζουν πολύ έντονα τη συγκεκριμένη διαδικασία και αγωνιούν για το μέλλον σας. Χρειάζεται να οπλιστείτε με υπομονή, νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση για να ολοκληρώσετε επιτυχώς την προσπάθεια που έχετε από καιρό αρχίσει. Ωστόσο, οι εξετάσεις αυτές δεν θα καθορίσουν την όλη πορεία σας, είναι απλώς από τις πρώτες «μάχες», που καλείστε να δώσετε στην ζωή σας αλλά είναι και η αφετηρία για να θέσετε νέους στόχους και για να ξεκινήσετε νέες προσπάθειες, καθώς η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας».

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλήνιων εξετάσεων στο ΕΠΑΛ και το Γενικό Λύκειο ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία και δύναμη σε όλους εσάς που κάνετε αυτό το δύσκολο αλλά όμορφο βήμα για το «πέρασμά» σας από τα μαθητικά θρανία στα έδρανα των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή μας στις οικογένειές και τους καθηγητές σας που ζουν πολύ έντονα τη συγκεκριμένη διαδικασία και αγωνιούν για το μέλλον σας. Χρειάζεται να οπλιστείτε με υπομονή, νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση για να ολοκληρώσετε επιτυχώς την προσπάθεια που έχετε από καιρό αρχίσει. Ωστόσο, οι εξετάσεις αυτές δεν θα καθορίσουν την όλη πορεία σας, είναι απλώς από τις πρώτες «μάχες», που καλείστε να δώσετε στην ζωή σας αλλά είναι και η αφετηρία για να θέσετε νέους στόχους και για να ξεκινήσετε νέες προσπάθειες, καθώς η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required