2 Ιουν 2017

Ξεκινά το πρόγραμμα της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων

Ο κάδος στο Δημαρχείο Σάμου (Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα")


Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης ξεκινά ο δήμος Σάμου, με την αρχή να γίνεται με την ενεργοποίηση δυο ρευμάτων ανακύκλωσης των μικρών και των μεγάλων ηλεκτρικών συσκευών και των λαμπτήρων, όπως οι μεγάλες οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, ο εξοπλισμός πληροφορικής & τηλεπικοινωνιών, συσκευές κλιματισμού, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία, φωτιστικά είδη και λαμπτήρες αερίου, τηλεοράσεις και ηχοσυστήματα κ.λπ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που πηγαίνουν στο Χ.Υ.Τ.Α., η προστασία του περιβάλλοντος από επικίνδυνες ουσίες που περιέχονται σε αυτές τις συσκευές, όπως μόλυβδος, φρέον κ.λπ., αλλά και η ανάκτηση πολύτιμων υλικών και πρώτων υλών, όπως σίδηρος, αλουμίνιο, πλαστικό κ.ά.

Ήδη, έχουν τοποθετηθεί στα Δημοτικά Καταστήματα, κάδοι ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων φθορισμού, στις αποθήκες του Δήμου κάδοι απόσυρσης λαμπτήρων καθώς και κοντέινερ για τις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές στο χώρο του ΧΥΤΑ.

Με αφορμή την έναρξη της ανακύκλωσης, ο Δήμος διοργανώνει την Τρίτη, 6 Ιουνίου, στις 12.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, ημερίδα με θέμα «Ανακύκλωση Απορριπτόμενου Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού». Στα πλαίσιά της θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο επιμόρφωσης των εργαζομένων του Δήμου Σάμου, στον τομέα της καθαριότητας, από στελέχη της συμβαλλόμενης εταιρίας. Επίσης, θα παρουσιαστεί οπτικοακουστικό υλικό, για μέτρα ατομικής προστασίας, την ασφαλή μεταφορά και αποθήκευση των ΑΗΗΕ για την αποφυγή περιβαλλοντικού και εργατικού ατυχήματος. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση των Προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων σχετικά με την ανακύκλωση των Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, προκειμένου να γίνει η διάχυση της πληροφόρησης στους κατοίκους του νησιού.

Στο προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει ευρεία ενημέρωση και εκστρατεία ευαισθητοποίησης φορέων και κατοίκων τόσο για την ανακύκλωση των ΑΗΗΕ όσο και για την ανακύκλωση συσκευασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required