22 Ιουν 2017

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τους συμβασιούχους στους δήμους

Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους, ζητώντας να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, στέκεται η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Σάμου

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Με την  απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας στέλνονται στην ανεργία. Για πολλούς από αυτούς τους αμφισβητείται προκλητικά ακόμα και η πληρωμή τους για δουλειά, που ήδη έχουν παράσχει.

Οι δημοτικές αρχές που με βάση την υπαρκτή νομοθεσία προσέλαβαν συμβασιούχους και προσπάθησαν έστω κι’ έτσι να λειτουργήσουν τις απορφανισμένες υπηρεσίες καθαριότητας και να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον των περιοχών  τους, μετατρέπονται σε πολιτικά και διοικητικά υπόλογες, ενώ αντίθετα δικαιώνονται εκείνες οι δημοτικές αρχές που έχουν απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους.

Τελικά οι μόνοι που πανηγυρίζουν μ’ αυτή την εξέλιξη  είναι οι εργολάβοι που έχουν βάλει στο μάτι την εκμετάλλευση αυτών των υπηρεσιών για να λυμαίνονται δημόσια έσοδα που ακριβοπληρώνουν αποκλειστικά και απευθείας τα νοικοκυριά.

Μέσω αυτής της απόφασης θεωρεί ότι ξεφεύγει των ευθυνών της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έδρασε τυχοδιωκτικά με το θέμα των συμβασιούχων και το δικαίωμά τους στη μόνιμη σταθερή δουλειά, σε κάλπικη αντιπαράθεση με την ΝΔ, και ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης, της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, δεν αποδεχόμαστε την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, που  είναι απόλυτα αναγκαίοι και προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ με το καθεστώς της σύμβασης γιατί το κράτος δεν άφηνε άλλο δρόμο επιλογής στους Δήμους ώστε να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους.
Λέμε κατηγορηματικά ΟΧΙ στο απαράδεκτο καθεστώς της ανακύκλωσης των ανέργων, στο οποίο συνέβαλαν αποφασιστικά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990  οι δημοτικές αρχές της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και οι κυβερνήσεις τους και τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Συμπαραστεκόμαστε ενεργά στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή. 

Λέμε όχι σε αυτόν το νέο αντιλαϊκό κατήφορο και  απαιτούμε από τη κυβέρνηση:

- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ. 

- Να φέρει τώρα στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required