24 Ιουν 2017

Που θα γιορτάσουν τον Κλήδονα



Πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνονται σήμερα Σάββατο 24 Ιουνίου, σε όλη τη Σάμο, για τη γιορτή του Αι-Γιάννη του Κλήδονα, μία από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές εορτές της ελληνικής παράδοσης, που συνοδεύεται με το παραδοσιακό πέρασμα πάνω από τις φωτιές.







Τηρώντας την παράδοση ετών, ο πολιτιστικός σύλλογος Βαθέος «Ο Καπετάν Λαχανάς» αναβιώνει το έθιμο του Κλήδονα και του αφανού στις 20:30, στο θέατρο του Αϊ-Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ. Στην ίδια εκδήλωση τα παιδικά τμήματα του συλλόγου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και το τμήμα της πλεκτικής θα παρουσιάσει τις δημιουργίες του. Είσοδος: ελεύθερη.


Το Παράρτημα Σάμου του Λυκείου Ελληνίδων θα διοργανώσει την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα στην Αγία Παρασκευή στο Νησί.


Με θεατρικά δρώμενα, πέρασμα από τις φωτιές, παραδοσιακούς χορούς και γλέντι με την ορχήστρα των Γιαμαίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου "Ο Λυκούργος", αναβιώνει το έθιμο του Κλήδωνα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Ειρήνης στο Πυθαγόρειο


Ο Εκπολιτιστικός κι Επιμορφωτικός Σύλλογος Μυτιληνιών αναβιώνει, σήμερα στις 8, στην κεντρική πλατεία του χωριού, το έθιμο, με παραδοσιακούς χορούς και γλέντι με την ορχήστρα του Μανόλη Σάββα.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Όρμου Μαραθοκάμπου «Ο Άγιος Νικόλαος», διοργανώνει εκδήλωση, στις 9 το βράδυ, στο λιμάνι του Όρμου. Στην εκδήλωση θα υπάρχει ζωντανή μουσική, με την ορχήστρα του κ. Σαράντου, ενώ νησιώτικους χορούς θα παρουσιάσει το τμήμα ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθοκάμπου.


Το έθιμο του Κλήδονα θα αναβιώσει στις 8 το βράδυ, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βουρλιωτών. Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο του δημοτικού σχολείου και θα υπάρχουν εδέσματα και ζωντανή μουσική. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required