6 Ιουν 2017

Την προσοχή των αμπελοκαλλιεργητών για το ωϊδιο εφιστά η ΕΟΣ Σάμου


Τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί στους αμπελώνες του νησιού έναρξη προσβολής ωϊδίου (συναπίδι) και η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου εφιστά την προσοχή των αμπελοκαλλιεργητών.

Όπως αναφέρει η ασθένεια ευνοείται από θερμό καιρό και για τη βλάστηση των σπορίων του δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη νερού επάνω στην φυτική επιφάνεια. Αυτό σημαίνει, ότι ακόμα και σε συνθήκες ξηρασίας είναι δυνατό να ξεκινήσει η μόλυνση. Η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης του ωϊδίου είναι η πρόληψη. Η μη έγκαιρη αντιμετώπιση μπορεί να προκαλέσει σημαντική μείωση της παραγωγής και υποβάθμιση της ποιότητας του προϊόντος.

Η ΕΟΣ Σάμου καλεί τους αμπελοκαλλιεργητές να ελέγξουν τους αμπελώνες και να ψεκάσουν με συνδυασμό φυτοπροστατευτικών προϊόντων και σημειώνει πως οι επεμβάσεις για το ωίδιο πρέπει να επαναλαμβάνονται ανά 15θήμερο το αργότερο και η χρήση θειαφιού πρέπει να γίνεται εφόσον και ο καιρός το επιτρέπει.  

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα των γεωπόνων: 22730-87510 (εσωτ.528) και 22730-35760.
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required