2 Ιουν 2017

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Βόρειο Αιγαίο" το δάσος του Ράντη

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο» εντάχτηκε με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κας Χριστιάνας Καλογήρου, το έργο  «Προστασία, φύλαξη και αναβάθμιση του Διατηρητέου Μνημείου της Φύσης “Δάσος Ράντη” Νήσου Ικαρίας»

Ο  προϋπολογισμός του έργου είναι 347.884,70 ευρώ και τελικός δικαιούχος που θα το υλοποιήσει είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (Διεύθυνση Δασών).


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Με την απόφαση ένταξης χρηματοδοτούμε την κατασκευή περίφραξης περιμετρικά του “Δάσους Ράντη” και τις εργασίες για την προστασία και αναβάθμισή του, ώστε το μοναδικό αυτό μνημείο της φύσης να διατηρηθεί και να αποτελεί πόλο έλξης για το νησί της Ικαρίας».

Το «Δάσος Ράντη» κηρύχθηκε «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης» με την αριθμ. 17988/983/21.03.2014 (ΦΕΚ 93/27.03.2014) απόφαση της τότε Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.Βρίσκεται στην κεντρική Ικαρία, η ηλικία του υπολογίζεται πάνω από 200 χρόνια και πολλά από τα γηραιότερα δέντρα έχουν ηλικία που ξεπερνά τα 300 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required