26 Ιουν 2017

Σύλλογος "Η Ομόνοια" - Εκδήλωση αφιερωμένη στην "Ειρήνη και την Αλληλεγγύη"

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα Σάμου «Η Ομόνοια», η αφιερωμένη στην «Ειρήνη και την Αλληλεγγύη», την Παρασκευή, 23 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Παγώνδα.
Τα παιδιά της "Παιδικής Φωλιάς", ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη, έγραψαν και ζωγράφισαν και φέτος για την Ειρήνη. Το θέμα ήταν το ποίημα «Να σκέφτεσαι τους άλλους» του Μαχμούτ Νταρουίς, ο οποίος θεωρείται εθνικός ποιητής της Παλαιστίνης και ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους άραβες ποιητές.
Δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Αποφάσισαν, και με κέφι και προσπάθεια τα κατάφεραν να δημιουργηθεί ένα βιντεάκι, μέσα στο οποίο κυριαρχούν εκείνα και τα έργα τους, αλλά και η αγάπη για τον Παγώνδα και το Ηραίον.

Το Βίντεο και οι ζωγραφιές παραδόθηκαν στην Επιτροπή Ειρήνης και εντάχθηκαν στην εκδήλωσή της που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου στο Βαθύ.

Εκείνα όμως θέλησαν να δείξουν τη δουλειά τους στο Χωριό.

Έτσι όσοι παραβρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις εμπειρίες, μικρών και μεγάλων από όλη αυτή τη δουλειά.


Οι παρακάτω φωτογραφίες, από τα γυρίσματα του βίντεο...
Εμπειρίες πολύ συγκινητικές, αλλά και όλες γεμάτες από παιδικές ευχές για την διαφύλαξη της Ειρήνης, που είναι συγχρόνως χρέος για όλους εμάς τους μεγάλους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε η Πρόεδρος της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη κ. Ρούλα Στεφανάκη- Μαυρατζώτη.

Ακολούθησε η προβολή του βίντεο, γεμάτο από παιδική απλότητα και ειλικρίνεια παρουσιαστών και παρουσιαζομένων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required