8 Ιουν 2017

Ανακοίνωση των διοργανώτριων παρατάξεων για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα

Ενημέρωση και διάλογος που αφορούσε το σχεδιασμό δράσεων στα πλαίσια του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος και του Αναπτυξιακού Νόμου από συμβούλους του Υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.


Σε κοινή τους δήλωση οι δυο διοργανώτριες δημοτικές παρατάξεις η "Δράση, Ενότητα και Προοπτική για μια καλύτερη Σάμο"  και η "Σαμιακή Πολιτεία Ανατροπής και Δημιουργίας αναφέρουν πως η «εκδήλωση κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη τόσο από την πλευρά της συμμετοχής των τοπικών φορέων, όσο και από την μακρά διαλογική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε δείχνοντας το ενδιαφέρον των τοπικών φορέων στην πρωτοβουλία των δυο παρατάξεων για εκπόνηση στρατηγικού σχεδιασμού μέτρων ανάκαμψης της τοπικής οικονομία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και αιρετοί πολλών παρατάξεων. Παρουσιάστηκε  η υφιστάμενη κατάσταση ενώ επισημάνθηκαν προβληματισμοί και διευκρινίστηκαν διάφορες ασάφειες του προγράμματος.

Ο στόχος της  συζήτησης που έγινε με δημοκρατικές διαδικασίες ήταν διπλός και επετεύχθη. Από τη μια διευκρινίστηκαν οι άξονες, κατευθύνσεις και με τις συμπληρωματικές εισηγήσεις των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, βάζοντας στο τραπέζι διάφορες προτάσεις. Έτσι γνωρίζουμε πλέον ποιες προτεραιότητες πρέπει να δοθούν από πλευράς Δήμου και Περιφέρειας για να γίνουν αποδεκτές από το Υπουργείο. Από την άλλη μέσα στα πλαίσια καλύτερης και δίκαιης διεκδίκησης ζητήθηκε η χρηματοδότηση να αφορά μόνο τα νησιά που πραγματικά σήκωσαν το βάρος των προσφυγικών ροών. Αναμένουμε τη μεταβολή της χρηματοδότησης ώστε να είναι αναλογικά μεγαλύτερη προς όφελος του νησιού μας.

Ευχαριστούμε τα δυο στελέχη του υπουργείου καθώς και όλους τους αιρετούς τον κ. Βουλευτή, κ. Περιφερειάρχη, πρόεδρο Δημοτικού συμβουλίου Σάμου και τους εκπροσώπους φορέων που με τη παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση. Συνέβαλαν θετικά στη σχηματοποίηση προτάσεων.

Παρακαλούμε την  Δημοτική και Περιφερειακή αρχή έχοντας λάβει και τις όποιες απαραίτητες διευκρινίσεις από πλευράς του υπουργείου να προετοιμάσουν και να υποβάλουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής τις κατάλληλες προτάσεις προκειμένου να έχουμε τα αποτελέσματα που θα δώσουν ένα δυναμικό βηματισμό ανάπτυξης για τον τόπο μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required