2 Ιουν 2017

Εντάχτηκε το έργο κατάρτισης Μητρώου Πηγών Ρύπανσης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» εντάχτηκε, με απόφαση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κας Χριστιάνας Καλογήρου, το έργο «Κατάρτιση Μητρώου Πηγών Ρύπανσης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου», το οποίο αφορά στην κατάρτιση ενός στοχευμένου Μητρώου Ρύπανσης που θα παρέχει πληροφορίες στους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για τις πηγές ρύπανσης, ώστε με τη σειρά τους να καθορίζουν στρατηγικές μείωσης των εκπομπών.

Ο προϋπολογισμός του έργου, που γίνεται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών, είναι 68.200 ευρώ και τελικός δικαιούχος που θα το υλοποιήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

 «Η λήψη μέτρων και η εφαρμογή ειδικών πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα και στρατηγικό μας στόχο. Στην κατεύθυνση αυτή η αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, θα υλοποιήσει με ευρωπαϊκούς πόρους το έργο αυτό, που αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τον περιορισμό της ρύπανσης», δήλωσε για την ένταξη η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required