12 Ιουν 2017

Eπείγουσα ανακοίνωση προς τους αμπελοκαλλιεργητές

Eπείγουσα ανακοίνωση προς τους αμπελοκαλλιεργητές εξέδωσε ο ΕΟΣ Σάμου (Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός), καλώντας τους να ψεκάσουν  από σήμερα και μέχρι δύο μέρες το αργότερο, για την αντιμετώπιση της ευδεμίδας,  σαπίλας, με Runner ή άλλο εντομοκτόνο, που να περιέχει την ίδια δραστική ουσία (methoxyfenozide).

Η ανακοίνωση απευθύνεται σε όσους διατηρούν αμπέλια στις περιοχές: Ηραίον, Κάμπος Χώρας , Μεσόκαμπος, Καλάμι – Δροσιά - Βλαμαρή, Κοκκάρι, Κάμπος Βουρλιωτών, Τσαρλύ, Παλιοχώρι , Άγ. Κωνσταντίνος μέχρι Λογαράδες, Κουρούντερε, Κοντακέικα και Υδρούσσα.
         
Οι βιοκαλλιεργητές που έχουν αμπέλια στις παραπάνω περιοχές πρέπει να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά τα σκευάσματα Βακίλου Θουριγγίας (Αγκρί, Μπακτοσπεϊνη, Μπακτεσίν),   κάνοντας τον πρώτο ψεκασμό ή σκόνισμα σε πέντε μέρες  από σήμερα και επανάληψη σε   10 – 15 μέρες. Κατά τις επεμβάσεις πρέπει να βρέχονται ή να σκονίζονται σχολαστικά τα σταφύλια και μπορεί, όπου τα σταφύλια δεν έχουν γυαλίσει, να συνδυαστούν με σκευάσματα για ωίδιο.

Η ΕΟΣ Σάμου τονίζει πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται άλλα εντομοκτόνα, εκτός των προτεινόμενων, γιατί υπάρχει κίνδυνος υπολειμμάτων στο προϊόν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί θα πρέπει να απευθύνονται στους γεωπόνους του ΕΟΣ Σάμου στα τηλέφωνα  22730-87510 και  22730-35760.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required