30 Ιουν 2017

"H Σάμος του χτες" του Νίκου Νόου. Οι τουρίστες και η θάλασσα

Ανέμελα για τους τουρίστες χρόνια. Η Σάμος είναι το νησί των ονείρων, αμόλευτη από κάθε κακοποίηση, με ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον, προσφέρει στους  τουρίστες τον παράδεισο που έχουν χάσει στις δικές τους αναπτυγμένες πατρίδες. 


Στη φωτογραφία μια ομάδα τουρίστες, με τα σακίδια στον ώμο, την «έχουν αράξει» στον παραλιακό δρόμο και απολαμβάνουν τα παιχνίδια του νοτιά με τη θάλασσα. Μικρά κύματα χοροπηδάνε στη γαλάζια επιφάνεια, κάποιες σταγόνες καταβρέχουν τα νέα παιδιά, αλλά η ομορφιά του λιμένα, της καταπράσινης απέναντι στεριάς και  της κυματιστής θάλασσας, τους συναρπάζει και τους μαγεύει.

Η ομορφιά του τόπου και η φιλοξενία των ανθρώπων, που έζησαν αυτές τις λίγες  μέρες στο νησί, τους έχει αφήσει τις καλλίτερες εντυπώσεις.

Στη σκέψη τους έχουν καταστρώσει ήδη σχέδια, για μια επιστροφή το επόμενο καλοκαίρι. Θα μεταφέρουν στις πατρίδες τους, μαζί με φωτογραφίες και τα σουβενίρ, τις εντυπώσεις τους από το καταπράσινο νησί, με τις απείραχτες ακρογιαλιές, τα σκαρφαλωμένα στις βουνοπλαγιές χωριά και τους καταπληκτικούς ανθρώπους της Σάμου. Ο αριθμός τους τον επόμενο χρόνο θα αυξηθεί. Το νησί μας αρχίζει να απολαμβάνει ένα αυξανόμενο τουρισμό και ένα ανερχόμενο βιοτικό επίπεδο.

Για τα νέα παιδιά της παραλίας, το ονειρικό ταξίδι στο νησί της ξεγνοιασιάς, έχει φτάσει στο τέλος του. Τώρα έχουν ξαπλώσει στον παραλιακό δρόμο, απολαμβάνουν τις ύστατες εικόνες, περιμένοντας το καράβι για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Τα τσάρτερ έχουν πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουν και ο τουρισμός να γίνει «πακέτο», με τους πράκτορες, τους ξεναγούς και τους Tour Operators…

Από την έντυπη έκδοση







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required