14 Ιουν 2017

Ανοικτή επιστολή της Κίνησης "Σάμος SOS"


Ανοικτή επιστολή  προς τον Πρωθυπουργό  και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κοινοποίησε η Κίνηση «Σάμος SOS».

Η επιστολή αναφέρει:








Αξιότιμοι  κύριοι,


Εχει περάσει ένας χρόνος από την ημερομηνία (20/3/2016), που εφαρμόζεται η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό.

Η αποτίμηση μπορεί να  είναι θετική ανάλογα με τους αριθμούς, για τους απόμακρους και πλουσιοπάροχα αμειβόμενους  γραφειοκράτες των Βρυξελών, καθώς και για την κυβέρνησή σας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αρμόδιου Υπουργού σας κ. Μουζάλα, αλλά καταστροφική για την πατρίδα μας και ιδιαίτερα για τα νησιά μας. 

Αφού οι ευρωπαίοι εταίροι μας με προεξάρχουσα τη Γερμανία, προσκάλεσαν για (ανθρωπιστικούς λόγους) τους πραγματικούς πρόσφυγες και πήραν αυτούς που ήθελαν και όσους χρειάζονταν, έκλεισαν ερμητικά τα βόρεια σύνορα της πατρίδας μας (για τους ίδιους ανθρωπιστικούς λόγους;), εγκλωβίζοντας έτσι έναν τεράστιο, απροσδιόριστο αριθμό απελπισμένων αλλά και αποφασισμένων για όλα ανθρώπων, αγνώστου προέλευσης, ταυτότητας, ποιότητας, βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλιά μας. 


Αλλά το χειρότερο κύριε Πρωθυπουργέ, που τίποτα καλό δεν προμηνύει, είναι, ότι  έκαναν οι ξένοι εταίροι για σας, κάνετε ακριβώς το ίδιο εσείς για μας, τους ακρίτες συμπατριώτες σας. 

Εγκλωβίζετε τους λαθρομετανάστες στο νησί μας, αφού ελάχιστοι  είναι πλέον οι πρόσφυγες. Νοιώθετε περήφανος για όλα αυτά; Ο περιβόητος υπουργός σας κ. Μουζάλας, μας απείλησε, μας λοιδόρησε, μας συκοφάντησε, αλλά δεν μας έκαμψε. Ο αλχημιστής σύντροφός σας κ. Λάμπρου με τους ντόπιους παρατρεχάμενούς του μίλησε για ώσμωση των ντόπιων και μεταναστών.   

Αλήθεια τι προσπαθείτε να κάνετε; Είναι ανόητες προσωπικές απόψεις τυχάρπαστων ανθρώπων που μέσα σ αυτήν την περιδίνηση βρέθηκαν στην εξουσία, ή  επίσημη κυβερνητική πολιτική, και μάλιστα άνωθεν υπαγορευόμενη, άλωσης των νησιών; Το ερώτημα  αυτό μας καίει γι' αυτό και ζητάμε απάντηση  στα ακόλουθα αμείλικτα ερωτήματα  που δείχνουν οργανωμένα σημάδια προσπάθειας αφελληνισμού των νησιών μας.


Συγκεκριμένα.


1. Στην αρχική  συμφωνία ΕΕ –Τουρκίας που υπογράψατε, πουθενά δεν προβλέπεται ότι απομάκρυνση  προσφύγων και λαθρομεταναστών από τα νησιά θα επέφερε την ακύρωση της. Γιατί δεχτήκατε εκ των υστέρων με επεξηγηματική εγκύκλιο των Βρυξελών και  κατόπιν απαίτησης της Τουρκίας την  ανατροπή της στο κρίσιμο αυτό σημείο;


2. Γιατί ο αρμόδιος Υπουργός σας κ.  Μουζάλας με ακατανόητο τυφλό πείσμα υποστήριξε την ανατροπή αυτή σε βάρος των συμφερόντων των νησιών και κατ επέκταση της πατρίδας, και εκβιαστικά τη χρησιμοποιούσε σαν "Δαμόκλειο  Σπάθη" σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση των νησιωτών στον αγώνα τους για απομάκρυνση όλων των εισερχομένων, μετά από 72 ώρες παραμονής, όπως προέβλεπε ο αρχική συμφωνία κατασκευής και διαχείρισης του hot spot;     


3. Γιατί  ο Έλληνας αρμόδιος επίτροπος Μετανάστευσης κ. Αβραμόπουλος, ο διορισμένος μάλιστα από προηγούμενη  κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά ήταν ο αρχιτέκτονας της ανατροπής αυτής. 


4. Γιατί η κατά τα άλλα λαλίστατη αξιωματική αντιπολίτευση σιωπά; Ποια είναι η πολιτική της στο κρίσιμο για μας αυτό θέμα;  Δεν τη γνωρίζουμε και θα θέλαμε πολύ ξεκάθαρα να την ακούσουμε.


5. Το Βαθύ η πρωτεύουσα του Νομού εκεί όπου ευρίσκεται και το hot spot έγινε στρατοκρατούμενη περιοχή. Διαφόρων εθνικοτήτων και σχημάτων αστυνομικοί μέρα νύχτα περιπολούν. Τα ΜΑΤ μόνιμα  εγκατεστημένα στην έξοδο του hot spot, που ταυτόχρονα είναι και είσοδος της πόλης.  Παντού στην πόλη παρέες νεαρών λαθρομεταναστών καταλαμβάνουν τα πάντα, δημιουργώντας έντονα συναισθήματα ανησυχίας, ανασφάλειας και δυσφορίας για τους ντόπιους  και αποτροπής  προσέλευσης για τους τουρίστες.


Αποτέλεσμα; Ο συνεχιζόμενος και εντεινόμενος οικονομικός στραγγαλισμός των κατοίκων, μετά από δύο καταστροφικά οικονομικά έτη 2015, 2016. Σ' όλο το νησί οι επαγγελματίες και όχι μόνο βρίσκονται σε απόγνωση. Η μοναδική πλουτοπαραγωγική πηγή, ο τουρισμός, καταστρέφεται μεθοδικά. Ταυτόχρονα οι φόροι εκτινάσσονται, καθιστώντας οικονομικούς σκλάβους όλο και περισσότερους συμπολίτες μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, και βλέπουν το μάταιο της προσπάθειας τους να επανακάμψουν. Ποια η βοήθεια της κυβέρνησής σας στο υπέρογκο βάρος που σηκώνουν αποκλειστικά τα νησιά μας, χωρίς καμία υπαιτιότητά μας; Καμιά.


 Άρα με γνώση, σχέδιο, και πρόθεση μας οδηγείτε στην οικονομική κατάρρευση με προφανή σκοπό την υποταγή μας, στις άγνωστες και  σκοτεινές  επιδιώξεις των εντολέων σας. Προς ποίου άραγε όφελος;


Tέλος σας διαβεβαιώνουμε ότι η επιτροπή και τα μέλη της "ΣΑΜΟΣ SOS", και πιστεύουμε και η συντριπτική πλειοψηφία του Σαμιακού λαού σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε την ισλαμοποίηση του νησιού μας, και θα κάνουμε τα πάντα να μην συμβεί ποτέ. 



Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Αρχηγέ της  Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Η  Επιτροπή Αγώνα της ΣΑΜΟΣ  SOS
Στυλιανίδης Λευτέρης
Μάρκου Νικόλαος
Βασιλείου Βασίλης
Αντωνίου Παναγιώτης
Λυμπέρης Παναγιώτης
Κανέλλου Αγγελική
Κοπανάς Νίκος
Κοϊμτζής Ευάγγελος
Γερογιάννη Ευαγγελία
Αμυρσώνης Γιακουμής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required