23 Ιουλ 2017

1ο δημοτικό σχολείο Σάμου - Ο σύλλογος Γονέων για συστέγαση και τάξεις υποδοχής προσφυγόπουλων

1ο δημοτικό σχολείο Σάμου
Εν αναμονή της συνάντησης και με το δήμαρχο Σάμου, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Σάμου, συναντήθηκε με τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου συζητήθηκαν τα θέματα πιθανής συστέγασης του 1ου με το 2ο δημοτικό σχολείο Σάμου, καθώς και της δημιουργίας τάξεων υποδοχής προσφυγόπουλων. 

Ο σύλλογος εξέδωσε δελτίο Τύπου σχετικό με τα αποτελέσματα της συνάντησης.

"Την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, κας Αλεξίας Εμμανουηλίδου, της σχολικής συμβούλου κας Γεωργίας Κρεμμυδιώτη, με τον πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Σάμου κο Διονυσίου Γεώργιο και του μέλους του Δ.Σ. κας Εύης Κιάτου. 

Ο σύλλογός μας παρέθεσε τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο συστέγασης του 1ου με το 2ο δημοτικού σχολείο Σάμου, λόγω έναρξης εργασιών στο 2ο και τα πλείστα προβλήματα που θα προκύψουν από μια τέτοια κίνηση. Σχετικά με τα παραπάνω, η κα Εμμανουηλίδου μας διαβεβαίωσε ότι είναι αντίθετη σε αυτό το ενδεχόμενο και επιπρόσθετα μας παρέδωσε σχετική αλληλογραφία με το δήμο Σάμου, όπου αναφέρεται η δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος και προτείνεται ως πιθανότερη λύση αυτή της αγοράς κοντέινερς, με αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα, την ασφάλεια των μαθητών.

Στη συνέχεια μας ενημέρωσε ότι όσον αφορά την εύρεση κατάλληλου κτηρίου, υπεύθυνος είναι ο δήμος Σάμου. Ο σύλλογός μας προσπαθεί να συναντηθεί με το δήμαρχο, ώστε να ενημερωθεί υπεύθυνα, σχετικά με το ποιες κινήσεις έχουν γίνει και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πορεία του έργου και κυριότερα εάν υπάρχει τελικά ενδεχόμενο συστέγασης. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα καταφέρουμε να συναντήσουμε με τον δήμαρχο και να ενημερώσουμε και εσάς με τη σειρά σας. 


Τέλος, το δεύτερο θέμα που συζητήσαμε ήταν αυτό των τάξεων υποδοχής προσφυγόπουλων. Ο σύλλογος, ζήτησε να μάθει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν. Ενημερωθήκαμε, από την κα Κρεμμυδιώτη και την κα Εμμανουηλίδου, ότι αφορά παιδιά προσφύγων, τα οποία διαμένουν – φιλοξενούνται εκτός κέντρου υποδοχής. Συνολικά, αυτά είναι 22. Απ' αυτά, όσον οι οικογένειες επιθυμούν να διαμείνουν στη Σάμο και παράλληλα επιθυμούν τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε κάποιο δημοτικό σχολείο (1ο ή 2ο), έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτημα εγγραφής συνοδευόμενο από όλα τα απαραίτητα έγγραφα – πιστοποιητικά. Τα παιδιά αυτά θα παρακολουθούν όλα μαζί, κυρίως μαθήματα νεοελληνικής γλώσσας, ώστε να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και σε κάποια μαθήματα, όπως για παράδειγμα, φυσική αγωγή θα εντάσσονται με τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου για την ομαλή τους προσαρμογή. 


Τα παραπάνω τα αναφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, μιας και ο σύλλογος δεν είναι υπεύθυνος για τον τρόπο λειτουργίας αυτών των τάξεων, αλλά ούτε είναι και αρμοδιότητά του, οπότε όποιος γονέας ενδιαφέρεται για την πλήρη και ακριβή του ενημέρωση μπορεί να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required