4 Ιουλ 2017

Στο πλευρό των αδέσποτων ζώων 2 επιχειρήσεις της Σάμου

Δώδεκα ταΐστρες και ποτίστρες, καθώς και μεγάλη ποσότητα σκυλοτροφής, προσέφεραν για τα αδέσποτα του νησιού μας δύο επιχειρήσεις της Σάμου και συγκεκριμένα το ξενοδοχείο Doryssa Bay και η επιχείρηση του κ. Θανάση Μαργιωρή.

Με κοινή τους ανακοίνωση το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου και ο δήμος ευχαριστούν τις δύο επιχειρήσεις, επισημαίνοντας πως «με την προσφορά του Doryssa Bay και της επιχείρησης Μαργιωρή μπορεί τώρα να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε διάφορα μέρη της Σάμου».


Το Φιλοζωικό Σωματείο προσθέτει πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εφαρμοστεί ένα οργανωμένο πρόγραμμα ταϊσματος αδέσποτων, τονίζοντας πως αυτό που χαρακτηρίζει μια οργανωμένη-πολιτισμένη κοινωνία είναι  οι μελετημένες δράσεις, ώστε να αποφεύγεται η επαιτεία των αδέσποτων πέριξ των εστιατορίων, ταβερνών και ξενοδοχείων.

«Αυτό το πρόβλημα λύνεται με την τοποθέτηση ταϊστρών σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία θα υποδείξει ο Δήμος σε συνεννόηση με το Φιλοζωικό Σωματείο», αναφέρει το Σωματείο και προσθέτει πως συγχρόνως θα υπάρξει  διανομή σχετικών φυλλαδίων (σε διάφορες γλώσσες), με τα οποία θα ενημερώνονται οι πολίτες και οι επισκέπτες του νησιού μας για τις ταϊστρες και γενικά για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Τέλος σημειώνει πως παρόμοιες κινήσεις έχουν γίνει σε πολλούς άλλους Δήμους της Ελλάδος με μεγάλη επιτυχία, όπως στο δήμο Τριπόλεως, Αρταιών, Καρδίτσας, Λέσβου, Ιωαννίνων κτλ.,










Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required