6 Ιουλ 2017

Η Σάμος αρωγός στην ανάπτυξη του Beach volley

Με τίτλο "Η Σάμος αρωγός στην ανάπτυξη του Beach volley" η ιστοσελίδα volleyball.gr αναφέρεται στο νησί μας και ειδικά στις προσπάθειες που καταβάλει τα τελευταία χρόνια ο Θανάσης Πανούσος. Στο δημοσίευμα συμπεριλαμβάνονται και συνεντεύξεις των αθλητριών Ναυσικά Μαραθοκαμπίτου και Ναταλία Χατζηνικολάου, οι οποίες μιλούν για την ενασχόλησή τους με το άθλημα.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Η Σάμος τα τελευταία τρία χρόνια με πρωτοβουλία του Θανάση Πανούσου, έχει βάλει για τα... καλά το beach volley στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες.

Η αρχή έγινε στη περιοχή Καρλόβασι και με την βοήθεια του Δήμου του νησιού δημιουργήθηκε ένα καινούργιο γήπεδο δίπλα στην παραλία, με σκοπό να προσελκύσει νέα παιδιά και να ασχοληθούν με το κορυφαίο καλοκαιρινό άθλημα.

«Την πρώτη χρονιά είχα 1,5 παιδί. Τη δεύτερη με 3-4 και τώρα έχω 8. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για μένα και μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω» λέει αρχικά στο volleyball.gr ο Θανάσης Πανούσος και συνεχίζει αναλύοντας το ξεκίνημα που έγινε στο όμορφο νησί του ανατολικού Αιγαίου το 2014.

«Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει πριν τρία χρόνια όταν βρέθηκα στη Σάμο λόγω της δουλειάς μου. Φτιάχνοντας ένα καινούργιο γήπεδο μέσω του Δήμου στο Καρλόβασι προσπάθησα να προσελκύσω παιδιά που έπαιζαν ήδη βόλεϊ. Ήξερα κάποια παιδιά που μπορούν να παίξουν τουλάχιστον στις μικρότερες ηλικίες και τους είπα να κάνουμε κάποιες προπονήσεις, από την στιγμή που ερχόντουσαν και για μπάνιο στη παραλία. Μετά από λίγο καιρό τις ρώτησα αν θέλουν να κάνουμε κάτι πιο σοβαρό και οργανωμένο. Ήθελαν, είδα διάθεση και μετά την προπέρσινη διευρενητική προσπάθεια, πήγαμε πέρυσι με τις Χατζηνικολάου, Μαραθοκαμπίτου στο Κ17 και πήραμε μία πολύ καλή θέση που ήταν έκπληξη και για μένα. Αυτό μας άνοιξε στην όρεξη».

Φέτος το ξεκίνημα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ19 έφερε την ομάδα της Σάμου που αποτελείται από τις Ναταλία Χατζηνικολάου, Ναυσικά Μαραθοκαμπίτου την 3η θέση στο Juniors του Ξυλοκάστρου, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο και όρεξη για δουλειά.


«Τα κορίτσια ξεκίνησαν από το Ξυλόκαστρο φέτος, δεν είχαμε την δυνατότητα να πάμε στο πρώτο τουρνουά στο Παπάγο. Ήρθαμε εδώ για να πάρουν τα κορίτσια εμπειρίες και να δούμε παρέα τα Masters και το υψηλότερο επίπεδο. Δείξαμε ότι είμαστε ανταγωνιστική ομάδα, αυτό εμένα με χαροποιεί, μου δίνει δύναμη και ενέργεια όπως και σε εκείνες. Ο απολογισμός μας είναι θετικός γιατί φτάσαμε ημιτελικό. Βέβαια δεν παίξαμε καλά εκεί και θεωρώ ότι μπορούσαμε να πάμε και τελικό. Δεν πειράζει όμως μέσα από τις ήττες δυναμώνουμε. Βδομάδα με βδομάδα βελτιωνόμαστε για να είμαστε έτοιμοι για το τελικό τουρνουά».

Ποιες είναι όμως η Ναταλία Χατζηνικολάου και η Ναυσικά Μαραθοκαμπίτου και πως ξεκίνησαν την ενασχόληση τους με το beach volley; Το volleyball.gr μίλησε με τις νεαρές αθλήτριες και αναφέρθηκαν στο ξεκίνημα τους στην άμμο και την συνεργασία με τον Θανάση Πανούσο.


«Αρχικά πήγαινα απλώς στη παραλία και ξεκίνησα να παίζω για πλάκα. Πιο σοβαρά το είδα πέρυσι όταν ο Θανάσης Πανούσος μας επέλεξε ζευγάρι με την Ναυσικά (σ.σ. Μαραθοκαμπίτου) για να παίζουμε μαζί. Μετά με τρεις βδομάδες προπόνησης κατεβήκαμε στο Πανελλήνιο πέρυσι στην Αθήνα και βγήκαμε τέταρτες. Θέλουμε φέτος μία καλύτερη θέση από την περσινή και από εκεί και πέρα βλέπουμε» λέει η Ναταλία Χατζηνικολάου, με την Ναυσικά Μαραθοκαμπίτου να τονίζει από την πλευρά της:

«Ξεκίνησα να παίζω με την οικογένεια μου στις παραλίες από μικρή ηλικία. Πριν δύο χρόνια ξεκίνησα με τον Θανάση Πανούσο στη Σάμο και πέρυσι κατεβήκαμε στο Πανελλήνιο στον Σχοινιά. Θέλω να φτάσω σε υψηλό επίπεδο με πρώτο στόχο να μπούμε με την Ναταλία (σ.σ. Χατζηνικολάου) μέσα στην τριάδα στο Κ17 αλλά και με την αδερφή μου Σοφία που θα πάμε στο Κ19 στη Χίο», ενώ όσον αφορά για την συνεργασία τους με τον προπονητή Θανάση Πανούσο και οι δύο αθλήτριες είπαν τα καλύτερα λόγια.

«Η συνεργασία με τον Πανούσο είναι πολύ καλή. Ειδικά φέτος που έχουμε δεθεί περισσότερο, οι προπονήσεις έιναι δυνατές, υπάρχει καλή σχέση μεταξύ μας και αυτό βοηθάει. Περνάμε καλά και σίγουρα δεν βαριόμαστε ποτέ» είπαν με μία φωνή οι δύο αθλήτριες.

Κλείνοντας ο Θανάσης Πανούσος αναφέρθηκε στη διοργάνωση του Ξυλοκάστρου, τα κέρδη που έγιναν Masters και Juniors μαζί αλλά και την προσπάθεια πολλών μεγάλων αθλητών που κάνουν για την ανάπτυξη του beach volley.

«Πριν 15 χρόνια έπαιζα και εγώ στο Ξυλόκαστρο, Challenger με ξένους αθλητές και Έλληνες. Με το που ήρθα φέτος ένιωσα σαν να μην είχε περάσει μία μέρα, ήταν απίστευτο. Μακάρι κάθε χρόνο να γίνεται μία διοργάνωση εδώ και είναι πολύ θετικό που έγινε το Masters μαζί με τα Juniors. Νέα παιδιά βλέπουν το υψηλότερο επίπεδο στην Ελλάδα και μελλοντικά θα έχει πολλά οφέλη. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία νότα αισιοδοξίας φέτος, η Ομοσπονδία έχει δώσει καινούργια πνοή, μου θυμίζει την παλιά εποχή και παρά την κρίση που υπάρχει. η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, της Ομοσπονδίας και κάποιων χορηγών θεωρώ ότι πολύ γρήγορα το beach volley θα έχει εκτός από την αγωνιστική αλλά και την οικονομική άνθηση. Τα τουρνουά να είναι ακόμα πιο οργανωμένα, με μεγαλύτερο επίπεδο αγώνων και γιατί όχι να μην έρχονται ξένοι αθλητές», ενώ για την δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες:

«Είναι θετικό ότι ασχολούμαστε παλιοί αθλητές με την ανάπτυξη. Εγώ δεν έπαιξα πολύ beach volley όμως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι όπως ο Μάνος Ξενάκης, ο Μανώλης Ρουμελιώτης, ο Γιώργος Κουλιέρης, ο Παναγιώτης Λακασάς, η Βάσω Καραντάσιου με τεράστιες επιτυχίες όπως και άλλοι που ασχολούνται με την ανάπτυξη. Όλοι έχουμε καλή επικοινωνία, μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας και τις μεταφέρουμε στα νέα παιδιά με μόνο σκοπό την προώθηση του αθλήματος».


Πηγή: Volleyball.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required