10 Ιουλ 2017

Νικήτρια η Γαλλία στο Διεθνές Τουρνουά Φιλίας Παγκορασίδων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, 9 Ιουλίου, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Βαθέος, στην πόλη της Σάμου, το Διεθνές Τουρνουά Φιλίας Παγκορασίδων με τις εθνικές ομάδες Γαλλίας, Ελλάδος, Ισπανίας και Ιταλίας. Το τριήμερο, από Παρασκευή 7 έως Κυριακή 9 Ιουλίου, διεξήχθησαν οι αγώνες...








Από τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Γαλλίας-Ισπανίας


"Ζέσταμα" για τις εθνικές ομάδες Ιταλίας και Ελλάδας

Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"




Παρασκευή, 7 Ιουλίου

19.00 Γαλλία- Ιταλία

21.00 Ελλάδα – Ισπανία



Σάββατο, 8 Ιουλίου

19.00 Ισπανία – Ιταλία

21.00 Ελλάδα – Γαλλία



Κυριακή, 9 Ιουλίου

19.00 Γαλλία – Ισπανία

21.00 Ελλάδα - Ιταλία




Εθνικός ύμνος Ιταλίας - Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"


Εθνικός ύμνος Ελλάδος - Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

Η Γαλλία αναδείχθηκε νικήτρια ομάδα του Τουρνουά με την Ελλάδα στη δεύτερη θέση, την Ισπανία στην τρίτη και την Ιταλία να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.

Μια πραγματική γιορτή για το άθλημα απόλαυσαν οι φίλαθλοι που γέμισαν το Κλειστό Γυμναστήριο Βαθέος, χειροκροτώντας τις προσπάθειες των ομάδων (να σημειωθεί ότι πρόκειται για κορίτσια-αθλήτριες έως 15 ετών), που πρόσφεραν θέαμα αντάξιο των ομάδων που αποτελούνται από μεγαλύτερης ηλικίας αθλήτριες.

Το εναρκτήριο τζάμπολ μεταξύ των ομάδων Ελλάδος-Ιταλίας


Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"


Συγκέντρωση ομάδων για την απονομή μεταλλίων και κυπέλλου


Στους 2 τελευταίους αγώνες της βραδιάς η Γαλλία επιβλήθηκε της Ισπανίας (η εθνική μας ομάδα είχε επίσης νικήσει την Ισπανία), και η Ελλάδα νίκησε την Ιταλία.



Οι απονομές

Γ. Δρίλλιας

Ι. Κουτραφούρης

Βράβευση Ν. Κατρακάζου


Μετάλλια στην εθνική Ιταλίας - Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"


Μετάλλια στην εθνική Ισπανίας

Μετάλλια στην εθνική Ελλάδος - Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"


Μετάλλια στην εθνική Γαλλίας - Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

Η αρχηγός της εθνικής Γαλλίας Παγκορασίδων σηκώνει το κύπελο του Τουρνουά


Με τη λήξη του τουρνουά μίλησαν με θερμά λόγια για την όλη διοργάνωση ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Γιάννης Δρίλλιας, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Ιωάννης Κουτραφούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος (η διοργάνωση ανήκε στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου και την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου), καθώς και ο δήμαρχος Σάμου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος. Η ΕΟΚ βράβευσε τον κ. Κατρακάζο δια του μέλους της κ. Κουτραφούρη. Οι απονομές μεταλλίων στις αθλήτριες, που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, έγιναν, για την εθνική ομάδα της Ιταλίας από τους αντιδημάρχους κ.κ. Πάρη Παπαγεωργίου, Χριστόδουλο Σεβαστάκη και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρη Βογιατζή, για την εθνική ομάδα της Ισπανίας από το θεματικό αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Εμπορίου κ. Γιώργο Κυριαζή, για την εθνική ομάδα της χώρας μας από το δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο και για τη νικήτρια ομάδα της Γαλλίας από τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο. Το κύπελλο παρέδωσαν στην αρχηγό της Γαλλικής ομάδας οι κ.κ. Κατρακάζος και Κουτραφούρης.



Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

Ήταν μια πραγματικά όμορφη βραδιά για τους φίλους της καλαθοσφαίρισης και του αθλητισμού. Ευχής έργο θα ήταν, γιατί όχι, στο μέλλον να διοργανωθεί ακόμη και πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο νησί μας με την παρουσία και των 16 ομάδων που συμμετέχουν σε αυτό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required