29 Ιουλ 2017

Σε ρυθμούς "Λευκής Νύχτας" το Βαθύ

Για 4η συνεχή χρονιά διοργανώνεται σήμερα στην πρωτεύουσα του νησιού η "Λευκή Νύχτα",  μια γιορτή διασκέδασης και εκπλήξεων, που θα φωτίσει την πόλη.

Από νωρίς το βράδυ και μέχρι το πρωί, τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά, με τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες, να μπορούν να συνδυάσουν με τον καλύτερο τρόπο τις αγορές τους με τον περίπατό τους στους ζωντανούς, φωτισμένους και από τις βιτρίνες, δρόμους της Σάμου.

Μουσική, χορός, παιχνίδια και πολλές ακόμη πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα πλαισιώσουν και θα εμπλουτίσουν αυτή την ξεχωριστή βραδιά που θα περιλαμβάνει και σημαντικές εκπτώσεις και προσφορές από πλευράς των καταστημάτων.

Ειδική εκδήλωση θα διοργανωθεί στην Πλατεία Πυθαγόρα στις 21:30 για τη βράβευση των αθλητών και των προπονητών τους, που συμμετείχαν στους 51ους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες στο Κάουνας της Λιθουανίας, όπου η Βάλια Νιτσόλα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Laser 4.7 της Ιστιοπλοΐας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τις 18:30, μέχρι τη λήξη της διοργάνωσης κλειστή θα είναι η παραλιακή λεωφόρος Θεμιστοκλή Σοφούλη από το ύψος του «ΚΤΕΛ» έως το τουριστικό λιμάνι (παλαιό). Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα τμήματα των οδών Γυμνασιάρχου Κατεβαίνη (από το ύψος του κινηματογράφου), Αλέξανδρου Πασχάλη (από το ύψος του Αγίου Σπυρίδωνα και 25ης Μαρτίου και Γράμμου, που οδηγούν στην παραλιακή οδό. Για την εξυπηρέτηση των πολιτών η Δημοτική Συγκοινωνία θα εκτελεί ειδικά δρομολόγια από τις 19:00 μέχρι τη 01:00 από τις εξής στάσεις: Άνω Βαθύ, Ποταμάκι, Νεάπολη, Μαλαγάρι, ΚΤΕΛ.

Επίσης οι αύλειοι χώροι του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου και 2ου Γυμνάσιου της πόλης θα μπορούν να χρησιμοποιούνται ως χώροι σταθμεύσεις για τα αυτοκίνητα.


Οι Λευκές Νύχτες

Οι "Λευκές Νύχτες" γεννήθηκαν ως ιδέα στην Αγία Πετρούπολη, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες ο ήλιος δύει πολύ αργά, και με το αχνό λυκαυγές να κυριαρχεί. Σύντομα επεκτάθηκαν ως θεσμός σε εκατοντάδες πόλεις σε όλη την Ευρώπη –εδώ και μερικά χρόνια και σε πολλές ελληνικές, μεταξύ τους και αυτή της Σάμου. Οι "Λευκές Νύχτες" δίνουν τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να δουν και να βιώσουν τις αστικές περιοχές με τρόπο διαφορετικό από τον συνηθισμένο, φωτισμένες και σε εγρήγορση, κύτταρα όχι μόνο ψυχαγωγίας και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αλλά και εμπορικής δραστηριότητας σε βραδινές ώρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required