19 Ιουλ 2017

Πυρά κατά του δημάρχου Σάμου από δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του

Την έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεσή του για την επιστολή του δημάρχου Σάμου, με την οποία ζητά την επέκταση του πανεπιστημίου Αιγαίου στο Βαθύ, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Διακοσταμάτης. Ο κ. Διακοσταμάτης κάνει λόγο για άστοχη ενέργεια και για επιδεικτική παράκαμψη του δημοτικού συμβουλίου και επισημαίνει πως ουδείς λόγος υφίσταται για επέκταση του  πανεπιστημιακού ιδρύματος σε άλλη πόλη, πλην αυτής του Καρλοβάσου.

Η επιστολή αναφέρει:


«Δυσάρεστα με εξέπληξε η επιστολή του κ. Δημάρχου προς τον υπουργό Παιδείας, περί επέκτασης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην πόλη της Σάμου.

Δεδομένου ότι η παρέμβαση αυτή εκφεύγει των οριζόμενων από τον Καλλικράτη αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αρχής, τέτοιου είδους πολιτικές παρεμβάσεις πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης, τουλάχιστον του δημοτικού συμβουλίου. Τίποτα όμως δεν συνέβη στην προκειμένη περίπτωση, ούτε ως δημοτικός σύμβουλος είχα οποιαδήποτε ενημέρωση, ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο έγιναν σε μένα φανερές οι προθέσεις του κ. Δημάρχου.

Όταν μου έγινε γνωστή η συγκεκριμένη επιστολή, μέσω email από το γραφείο του Δημάρχου στις 17/07/2017, αμέσως επικοινώνησα με τον κ. Δήμαρχο, όπου του έκανα γνωστή την πλήρη αντίθεσή μου, καθώς και την οργή μου, που προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση, χωρίς καν να έχει έστω ενημερώσει, ως όφειλε, τους ανθρώπους που εκτέθηκαν μαζί του στις εκλογές από την περιοχή του Καρλοβάσου.

Ως εκ τούτου η ιδιωτική πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου να αποστείλει τη συγκεκριμένη επιστολή, δεν μπορεί να αναφέρεται ως πρόταση συλλογικού ή δημοτικού οργάνου, από τη στιγμή κατά την οποία δεν ήταν καν ενήμεροι οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Η στιγμή που εστάλη η συγκεκριμένη επιστολή μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού αυτή την περίοδο κρίνεται το μέλλον της έδρας της Πολυτεχνικής σχολής μεταξύ Σάμου και Σύρου. Σε αντίθεση με εμάς, ο Δήμος Σύρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μαζί με τους τοπικούς βουλευτές στηρίζουν την προσπάθεια της Ερμούπολης να πάρει την έδρα της Πολυτεχνικής σχολής, παρακάμπτοντας τις προσωπικές τους έριδες για το καλό του τόπου τους.

Εύχομαι κ. Δήμαρχε η συγκεκριμένη επιστολή να μην αποτελέσει ανασταλτικό, αν όχι ανατρεπτικό παράγοντα, για τη διεκδίκηση της έδρας της Πολυτεχνικής σχολής στο Καρλόβασι, λόγω της γεωγραφικής επέκτασης των τμημάτων που προτείνατε, λαμβανομένης υπόψιν της έλλειψης  αντιστοίχων επιστολών στήριξης αυτής της επιστολής από τους λοιπούς αυτοδιοικητικούς, ή άλλους κοινωνικούς φορείς του τόπου, εκτός αν υπάρχουν και δεν τους γνωρίζουμε. Αν συμβαίνει αυτό να βγείτε και να τους ονοματίσετε, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα φέρετε την αποκλειστική ευθύνη, εσείς κ. Δήμαρχε, σε περίπτωση απώλειας της έδρας μετά από τη συγκεκριμένη ενέργεια σας.

Κε Δήμαρχε, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι το Πανεπιστήμιο έχει το δικό του αυτοδιοίκητο, στο οποίο δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε παρέμβαση, ούτε καν του ιδίου του υπουργού, προς τι λοιπόν η συγκεκριμένη επιστολή, μήπως χαϊδεύουμε συγκεκριμένα τοπικιστικά ώτα για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους;. Αν ναι να ξέρετε ότι ο κόσμος πλέον έπαψε να είναι ευκολόπιστος, αν όχι όμως τότε μπλέκετε τον κόσμο σε παλιές τοπικιστικές διαίρεσεις, που πιστέψτε με όταν κατέβηκα μαζί σας στα κοινά με το σύνθημα η ‘’Σάμος Μπροστά‘’ εγώ νόμιζα ότι εννοούσαμε το νησί, αλλά τελικά κάποιοι άλλοι σκεφτόντουσαν με διαφορετικό τρόπο.

Για ποια επέκταση μιλάτε κε Δήμαρχε, παραβλέπετε παντελώς την ύπαρξη κτηριακών δομών στο Καρλόβασι, τη συνοχή της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας, και εν γένει τη διοικητική διάρθρωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην πόλη του Καρλοβάσου, πόσο μάλλον μετά την αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου από ‘’Βιομηχανική ζώνη’’ σε ‘’Πανεπιστημιούπολη’’ στην περιοχή Ταμπάκικα. Έτσι εύκολα προτείνετε κ. Δήμαρχε το διαμελισμό της πανεπιστημιακής κοινότητας, αδιαφορώντας για τη δυσλειτουργία των παρεχόμενων διοικητικών και διδακτικών υπηρεσιών, καθώς και την ταλαιπωρία καθηγητών και υπαλλήλων.

Ποιος σας εξουσιοδότησε κε Δήμαρχε να ζητάτε ως αντισταθμιστικό όφελος του προσφυγικού ζητήματος, τμήμα πανεπιστημιακό στη πόλη της Σάμου! Το Πανεπιστήμιο προσφέρει αξιοσημείωτο έργο στο κομμάτι της έρευνας, βοηθώντας έτσι στην ανάδειξη του ‘’νησιού μας’’, και δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως ‘’ανταποδοτικό ή αντισταθμιστικό όφελος’’ για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, με το οποίο εν τέλη ουδεμία σχέση έχει.

Κε Δήμαρχε λυπάμαι για την επιδεκτική, εκ’ μέρους σας, παράκαμψη του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αγνοήσατε προχωρώντας σε αυτή την αυτόβουλη άστοχη ενέργειά σας, η οποία ξεκαθαρίζω για ακόμη μια φορά ότι με βρίσκει κάθετα αντίθετο για τους λόγους που προανέφερα.

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι σαφώς υποστηρίζω την επέκταση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και αναγνωρίζω το ζωτικό του ρόλο στο νησί μας, κρίνω ότι ουδείς λόγος υφίσταται για επέκταση του σε άλλη πόλη πλην αυτής του Καρλοβάσου, ιδίως μάλιστα τη χρονική στιγμή που απαιτούνται παρεμβάσεις για την επιτάχυνση της αποκατάστασης των Ταμπάκικων (Βυρσοδεψείων), λόγω της αναγκαιότητας δημιουργίας Πανεπιστημιούπολης στην ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου.

Δεν υπήρξα ποτέ σφουγγοκωλάριος κανενός, το μόνο που με ενδιαφέρει από την πρώτη μέρα που ασχολήθηκα με τα κοινά είναι το καλό του τόπου μου, χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον και με ανεξάρτητη και όχι κατευθυνόμενη σκέψη και έτσι θα συνεχίσω να κάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required