12 Ιουλ 2017

Επισκέφτηκαν τον υπουργό για την αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής και τη δασοπροστασία

Mε τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα, συναντήθηκαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος.

Υλοποιώντας την από 15/06/17 απόφαση το Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, επισκέφτηκαν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου μετέφεραν την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για την επάρκεια τόσο των σωστικών μέσων όσο και του προσωπικού, λόγω της μετακίνησης μεγάλου αριθμού αξιωματικών  και έμπειρου μόνιμου προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου (πυροσβεστικός σταθμός Σάμου, κλιμάκιο Καρλοβάσου, κλιμάκιο Αγίου Κηρύκου και Ραχών) στο αεροδρόμιο, χωρίς να γίνει αντίστοιχη ποιοτική και ποσοτική αναπλήρωση. 


Στη συνάντηση παρουσιάστηκε ακόμη η ανάγκη της μόνιμης στάθμευσης των εναέριων μέσων στο αεροδρόμιο της Σάμου και ζητήθηκε να διευθετηθεί άμεσα η δυνατότητα των εθελοντών δασοπυροσβεστών να επιχειρούν και να λειτουργούν τα οχήματά του σε ετήσια βάση.

Από την πλευρά του ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν να προχωρήσει σε ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σε επαρκή κάλυψη με εναέρια μέσα και ότι άμεσα θα ρυθμιστεί η δυνατότητα των εθελοντών να επιχειρούν σε ετήσια βάση.

Να σημειωθεί πως για την επίσκεψη θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των μελών του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας από τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Νίκο Κατρακάζο, στη σημερινή συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required