17 Ιουλ 2017

Σ. Γιαννόπουλος: "Η φωτιά θα αργήσει να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο"

Ως μία από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές χαρακτήρισε τη φωτιά στο ΧΥΤΑ, ο αντιπύραρχος και εκτελών χρέη διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, κ. Σωκράτης Γιαννόπουλος, λόγω του όγκου απορριμμάτων και των μεγάλων σπηλαιώσεων.


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αρμονία» ο κ. Γιαννόπουλος είπε: « Η φωτιά δεν σβήνει με νερό, καθώς πρέπει να σκεπαστεί ο όγκος των σκουπιδιών με χώμα. Στη χωματερή υπάρχουν μεγάλες σπηλαιώσεις, πρέπει να γίνει αποκοπή του οξυγόνου, ενώ υπάρχει κίνδυνος για τους πυροσβέστες γιατί εκλύονται τοξικά αέρια, που είναι δηλητηριώδη. Προσπαθούμε να συντομεύσουμε τον καπνό, που εκλύεται πάνω από το νησί μας».

Όσον αφορά την κατάσβεση της πυρκαγιάς ο κ. Γιαννόπουλος εκτίμησε πως θα αργήσει να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, λόγω του όγκου των σκουπιδιών και των σπηλαιώσεων. «Θέλει συνεχή ροή χώματος», είπε και παράλληλα αναφέρθηκε στους εθελοντές πυροσβέστες, λέγοντας πως έδωσαν σκληρή μάχη. «Έδωσαν και την ψυχή τους. Οι εθελοντές είναι ο βραχίονάς μας», είπε μεταξύ άλλων.

Αντιδήμαρχος Σάμου και εθελοντής κλιμακίου Βαθέος Π. Παπαγεωργίου


Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Σάμου, κ. Πάρης Παπαγεωργίου, επισήμανε πως από χτες φορτηγά μεταφέρουν χώμα στο χώρο του ΧΥΤΑ, όπου σε συνεργασία με χωματουργικά μηχανήματα προσπαθούν να «κόψουν» το οξυγόνο, ώστε να μειωθεί ο καπνός που εκλύεται.

Πρόεδρος Σωματείου Πυροσβεστών Σάμου & Ικαρίας Α. Καραδημητρίου


«Θεωρούμε απαράδεκτο όλοι όσοι ήταν και είναι στο ΧΥΤΑ, πυροσβέστες, εθελοντές, χειριστές, να βρίσκονται εκεί, χωρίς αναπνευστικές συσκευές», είπε ο κ. Αντώνης Καραδημητρίου, πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών Σάμου & Ικαρίας προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία, επειδή ο κάθε υπεύθυνος θεωρεί πως τα σκουπίδια πρέπει να τα πετάμε εκεί και να μην θάβονται. Όσοι επιχειρούν χωρίς αναπνευστικές συσκευές είναι κίνδυνος θάνατος, θα έπρεπε όλοι να είναι περιμετρικά και απ’ έξω. Κάνουν έγκλημα στον εαυτό τους και κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει πως μπαίνουν με δική τους ευθύνη»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required