17 Ιουλ 2017

Δράση-Ενότητα-Προοπτική :"Εγκληματική αδιαφορία της δημοτικής αρχής"


Για «υπνωτισμένη» δημοτική αρχή που ευθύνεται για τη δημιουργία επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία καταστάσεων επιβαρύνοντας το περιβάλλον και που παράλληλα δυσφημεί το νησί μας παγκοσμίως εν μέσω της θερινής σαιζόν, λόγω εγκληματικής αδιαφορίας, κάνει λόγο η δημοτική παράταξη «Δράση-Ενότητα-Προοπτική».

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει: «Παρά το σχετικό δελτίο τύπου μας στις 25/4/17  και τις οχλήσεις μας στη δημοτική αρχή προγενέστερα, σχετικά με την εγκατάλειψη του ΧΥΤΑ  ανατολικής Σάμου, ο Δήμος μας αγνόησε και μας απαξίωσε για άλλη μια φορά, μη λαμβάνοντας  τα απαραίτητα μέτρα ταφής, αλλά και στοιχειώδους προστασίας του χώρου.

Η παράταξη μας επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά σχετικά με την προχειρότητα αντιμετώπισης ενός τόσο σοβαρού θέματος από τη Δημοτική αρχή. Αυτό της διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά και τις συνθήκες εγκατάλειψης του χώρου, εν μέσω πολλών περιβαλλοντικών παραβάσεων. 

Επιβεβαιώνει, επίσης, πλέον όχι μόνο τα μηδενικά αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής, αλλά και την παγερή αδιαφορία της στο θέμα της τακτοποίησης  κι’ αποκατάστασης του χώρου σύμφωνα και με τους περιβαλλοντικούς όρους.

Ενώ υπάρχουν τα απαραίτητα εργαλεία και πρωτοφανής αριθμός συμβασιούχων καθαριότητας, φαίνεται πως δεν υπάρχει η βούληση για την αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος.
Στο ΧΥΤΑ καταστρέφονται ολοσχερώς και οι προστατευτικές μεμβράνες, λόγω της πυρκαγιάς. Οι συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία ανυπολόγιστες.

Ζητούμε οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τα αρμόδια όργανα να τις αποδώσουν εκεί που πρέπει.

Ζητούμε επίσης την άμεση αποκατάσταση του χώρου, σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους που διέπουν τη λειτουργία των ΧΥΤΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required