3 Ιουλ 2017

Μ. Κόνσολας: "Η Κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει στην τύχη του τον τουρισμό στα νησιά που δέχονται μετανάστες"

Τις επιπτώσεις στην τουριστική βιομηχανία των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου αποτυπώνει μελέτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τις συνέπειες στον τουρισμό αυτών των νησιών που προκάλεσε το προσφυγικό. Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Μυτιλήνη, σημειώθηκε μείωση των διανυκτερεύσεων κατά 40,63%, μείωση των επισκεπτών κατά 42,58% και μείωση των εσόδων κατά 35,18%.


Μιλώντας στη συνέντευξη ο τομεάρχης τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας,  τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δύο χρόνια μετά, δεν έχει κοστολογήσει τις συνέπειες στον τουρισμό των νησιών από το μεταναστευτικό. Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να δώσει στοιχεία για το ποια ποσά διατέθηκαν αναλυτικά και ανά νησί (Κως, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος) για την τουριστική προβολή και την αποκατάσταση της εικόνας τους ως τουριστικών προορισμών το 2015 και το 2016.

Ο κ. Κόνσολας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η Κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει στην τύχη του τον τουρισμό σε αυτά τα νησιά, έχει αφήσει μόνους τους φορείς και τους επιχειρηματίες του τουρισμού να προσπαθούν να αναστρέψουν τη δυσμενή αυτή εικόνα».

Παράλληλα, ο τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. αναφέρθηκε στις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για να αποκατασταθεί η τουριστική φήμη και ταυτότητα των νησιών που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό. Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε, επίσης, στην ειδική αντιμετώπιση νησιών, όπως η Λέσβος, στον αναπτυξιακό νόμο, σε ό,τι αφορά τις ενισχύσεις και το κανονιστικό πλαίσιο, ενώ εκτίμησε ότι θα πρέπει να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων για τις επιχειρήσεις της Λέσβου, μετά τις δεδομένες αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο σχεδόν της τοπικής οικονομίας.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required