3 Ιουλ 2017

Φωτιά στα κρατητήρια της Σάμου

Πηγή: Aegaio.blogspot.gr
Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ,  όταν ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη αιτία σε ένα δωμάτιο των κρατητηρίων. 

Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με  επικεφαλής της επιχείρησης το διοικητή, οι οποίοι αρχικά περιόρισαν τη φωτιά και στη συνέχεια την έσβησαν. 


Ωστόσο για λόγους ασφαλείας το κτίριο εκκενώθηκε. Λίγο νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν απομακρύνει από το χώρο τους 34 κρατούμενους, στην πλειοψηφία τους μετανάστες, ενώ χρειάστηκε τρεις να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο, κυρίως  με αναπνευστικά προβλήματα. Λίγη ώρα αργότερα και πέντε αστυνομικοί μετέβησαν στο Νοσοκομείο με ίδια συμπτώματα, λόγω των αναθυμιάσεων που προκάλεσε η  καύσιμη ύλη. 

Η ηγεσία της αστυνομικής διεύθυνσης, αλλά και η δύναμη της αστυνομίας, ήταν από την πρώτη κιόλας στιγμή στο περιστατικό. 

Λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η πυρκαγιά, αλλά και για λόγους ασφαλείας, οι υπόλοιποι κρατούμενοι θα μεταφερθούν σε χώρο του Λιμεναρχείου. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα επισκέπτεται τη Σάμο η  στράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, προκειμένου να ενημερωθεί για τη δημιουργία του προαναχωρησιακού κέντρου στο ήδη υπάρχον HOT-SPOT.

Πηγή: ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required