7 Ιουλ 2017

Αστυνομικοί Υπάλληλοι Σάμου: "Πόσες φορές ακόμα η τύχη θα είναι ο μοναδικός σύμμαχός μας;"

Επιστολή προς τον αστυνομικό διευθυντή με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος, έστειλε η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Σάμου, με την οποία ζητά να διορθωθεί η κατάσταση και παράλληλα τονίζει πως θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.

Η επιστολή αναφέρει:

 
Κύριε Διευθυντά 

Με το τελευταίο περιστατικό (εκδήλωση πυρκαγιάς) που έλαβε χώρα στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος οι ανησυχίες μας επαληθεύτηκαν, ευτυχώς όμως όχι με το χειρότερο τρόπο. Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα οφείλεται πέραν από τον επαγγελματισμό που επέδειξαν οι Συνάδελφοί μας, αλλά και στον παράγοντα τύχη.

Ενώ από την πλευρά μας διερωτόμαστε:


πόσες φορές θα πρέπει να αναδείξουμε τα ήδη γνωστά υφιστάμενα προβλήματα των αστυνομικών υπηρεσιών;

Επαρκεί ένας Αστυνομικός (σκοπός) για την φύλαξη τόσων κρατουμένων;

Ποιος ευθύνεται για το ότι στα κρατητήρια στοιβάζετε σχεδόν τριπλάσιος αριθμός κρατουμένων από το προβλεπόμενο;

Γιατί τα κρατητήρια έχουν μετατραπεί σε φυλακές με μακροχρόνια παραμονή κρατουμένων πέρα από κάθε κανονισμό και νομιμότητα;

Πόσες φορές ακόμα οι Συνάδελφοι θα μπορέσουν σε αντίστοιχες δύσκολες καταστάσεις να ανταπεξέλθουν με ψυχραιμία, όταν η ψυχολογία τους από τα πολλαπλά καθημερνά προβλήματα είναι στο ναδίρ;

Πόσες φορές ακόμα η τύχη θα είναι ο μοναδικός σύμμαχός μας;Κύριε Διευθυντά

Απαιτούμε να διορθωθεί άμεσα η επικρατούσα κατάσταση στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος για την προστασία της Υγιεινής και της Ασφάλειας των Αστυνομικών,  αλλά και των κρατουμένων. Ενώ σας διαβεβαιώνουμε ότι από την πλευρά μας θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες (πειθαρχικές, ποινικές)  στους υπαίτιους όσο ψηλά και αν βρίσκονται για τα αδικήματα (έκθεση, παράβαση καθήκοντος, κ.α.) που διαπράττουν σε βάρος των μελών μας.

                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required