6 Ιουλ 2017

Η Σάμος στους Διεθνείς Παιδικούς αγώνες στη Λιθουανία

Φώτο: Από την τελετή έναρξης των αγώνων
Οχτώ αθλητές του στίβου, 2 αθλητές της Ιστιοπλοΐας, 2 προπονητές και 2 συνοδούς, περιλαμβάνει η σαμιακή αποστολή που συμμετέχει στους 51ους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες, στο Κάουνας της Λιθουανίας.  

Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες ξεκίνησαν στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, ως έμπνευση του Μεθόδιου Κλέμενς, ενός παιδιού από τη Σλοβενία, που μεγάλωσε μέσα στη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


Το όραμά του Κλέμενς, να αποτελέσει ο αθλητισμός την κοινή «γλώσσα» και τη μέθοδο να έλθουν σε επαφή παιδιά διαφορετικών φυλών, εθνοτήτων, χρώματος, θρησκείας και  πολιτισμών, δικαιώθηκε με την εξάπλωση των αγώνων και την ανάδειξή τους σε παγκόσμιο θεσμό, που μεταφέρει μήνυμα συμφιλίωσης, ανεκτικότητας και ισότητας απέναντι στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Στον πυρήνα των International Children’s Games, που διεξάγονται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουν τη δομή παιδικών Ολυμπιακών Αγώνων, βρίσκεται η συνεργασία μεταξύ Δήμων και πόλεων, καθώς η διοργάνωση αφορά σε μεγάλο βαθμό τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές.

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Σάμος εύχεται καλή επιτυχία στη σαμιακή αποστολή και σημειώνει μεταξύ άλλων: "Η Σάμος είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για τη συμμετοχή της στους εφετινούς αγώνες του Κάουνας, καθώς αποτελεί τον πρώτο νησιωτικό δήμο που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο".
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required