6 Ιουλ 2017

Στη Σάμο η κινητή έκθεση της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού "Μεθ' ορμής ακαθέκτου"

Η κινητή φωτογραφική έκθεση της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού, με τίτλο «Μεθ’ ορμής ακαθέκτου», η οποία αναφέρεται στη δράση του Πολεμικού Ναυτικού, θα βρίσκεται από 9 έως 16 Ιουλίου στη Σάμο, στην αίθουσα του Ναυταθλητικού Συλλόγου Καρλοβάσου, στο Καρλόβασι.

Στην έκθεση παρουσιάζονται  τα κυριότερα σημεία της ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού, από το 1821 μέχρι το 1945, μέσα από την πλούσια εικονογραφική απεικόνιση των πρωταγωνιστών, των πλοίων και των ναυτικών επιχειρήσεων, που καθόρισαν την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελλάδος γενικότερα.

Όσο για τον τίτλο της έκθεσης, «Μεθ’ορμής ακαθέκτου», αυτή προέρχεται από το μνημειώδες σήμα του Ναυάρχου Κουντουριώτη προς τα πλοία του Στόλου λίγα λεπτά πριν την έναρξη της ναυμαχίας της Έλλης, στις 3 Δεκεμβρίου 1912: «Με την δύναμιν του Θεού, τας ευχάς του Βασιλέως μας και εν ονόματι του Δικαίου, πλέω μεθ' ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης εναντίον του εχθρού του Γένους».

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο, 18.00-22.00 μ.μ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required