7 Ιουλ 2017

Στη Σάμο μέλη της πορείας για ειρήνη στο Χαλέπι

Μέλη της πρωτοβουλίας «Πορεία για το Χαλέπι», που ξεκίνησε στις 26 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο και φιλοδοξεί να φτάσει στο Χαλέπι της Συρίας, βρίσκεται από προχτές στη Σάμο, όπου θα παραμείνουν για περίπου μία εβδομάδα.

Έχοντας διασχίσει 8 χώρες και 2.000 χιλιόμετρα, τα μέλη της πρωτοβουλίας, έφτασαν στη χώρα μας και μετά τη Χίο και τη Λέσβο, κατέληξαν στο Καρλόβασι, όπου πραγματοποίησαν την πρώτη τους πορεία από Καλλιθέα προς Καρλόβασι.

Την Παρασκευή, 14 Ιουλίου, έχουν ζητήσει άδεια, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκδήλωση μπροστά από το δημαρχιακό Μέγαρο Βαθέος, καλώντας τους κατοίκους της πόλης να τους γνωρίσει, να συμμετέχουν στη δράση τους και να στείλουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στους κατοίκους της Συρίας.

Η Κίνηση «Πορεία για το Χαλέπι» ξεκίνησε από τη γερμανίδα Anna Alboth, η οποία κάνοντας χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να συγκεντρώσει συμμετοχές από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 3.000 πολίτες ακολουθήσαν και συμμετείχαν ενεργά στην παρέλαση πολιτών. 

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι ένα μήνυμα κατά του εμφυλίου και υπέρ της ειρήνης, καθώς και να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην ανθρωπιστική κρίση στο Χαλέπι της Συρίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required