15 Αυγ 2017

Σύλλογος Εστίασης & Ψυχαγωγίας Σάμου: "Εξοντωτικό και δυσανάλογο το κλείσιμο των μαγαζιών μας για 10 ημέρες"


Δελτίο τύπου μετά την υποβολή τριών μηνύσεων, σε επιχειρήσεις στην οδό Κεφαλοπούλου, για παραβίαση του ωραρίου κοινής ησυχίας, εξέδωσε ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, με τo οποίo ζητά την κατανόηση και την ανοχή όλων, επισημαίνοντας πως το κλείσιμο των μαγαζιών για 10 ημέρες είναι εξοντωτικό και εξαιρετικά δυσανάλογο ως τιμωρία τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τις  60 οικογένειες που απασχολούνται στο χώρο.

Ο Σύλλογος αναφέρει:


"Αγαπητοί συμπολίτες,

 Η Σάμος είναι ένας κατεξοχήν  τουριστικός  προορισμός και όλοι γνωρίζουμε ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βασική πηγή εισοδήματος για το νησί μας. Ειδικά στην πόλη της Σάμου, που δέχθηκε και όλο το βάρος του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, ο τουρισμός επλήγη πέρυσι πολύ βαριά, με συνέπειες που βιώσαμε όλοι κατά τη διάρκεια του χειμώνα που ακολούθησε.

Με τη σεζόν για τις περισσότερες επιχειρήσεις που ζουν από τον τουρισμό να είναι πρακτικώς δύο μήνες, Ιούλιος και Αύγουστος, η προσπάθεια όλων είναι να καταφέρουν σ’ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να συγκεντρώσουν τα προς το ζην ολόκληρου του χρόνου.

Το κλείσιμο των μαγαζιών μας για 10 ημέρες, λοιπόν, μετά από την υποβολή τριών μηνύσεων για παραβίαση του ωραρίου κοινής ησυχίας, ίσως είναι σύννομο με βάση το αυστηρό γράμμα του Νόμου, είναι όμως εξοντωτικό και εξαιρετικά δυσανάλογο ως τιμωρία για εμάς και τις 60 οικογένειες που ζουν από την εργασία τους στις επιχειρήσεις μας.

Όσοι έχουν επισκεφθεί τα μαγαζιά μας τους τελευταίους μήνες, θα έχουν διαπιστώσει πως παρότι το «ντεσιμπελόμετρο» μπορεί να καταγράφει κάποιον αριθμό πάνω από το –έτσι κι αλλιώς ανεδαφικό και ανεφάρμοστο- νόμιμο όριο, στην πραγματικότητα κανενός είδους υπερβολή δε γίνεται εκ μέρους μας, σε ότι αφορά την ένταση της μουσικής.

Δυστυχώς, ένα παραθαλάσσιο μαγαζί, τους καλοκαιρινούς μήνες, δε μπορεί να λειτουργεί χωρίς καθόλου μουσική, όμως, κατανοώντας και τις ανάγκες των συμπολιτών και των επισκεπτών του νησιού μας, δεν παίζουμε αυτή τη μουσική «στο κόκκινο», σε επίπεδο υπαίθριας συναυλίας, αλλά σε πολύ λογικά πλαίσια, πρακτικώς για να συνοδεύει ηχητικά τη διασκέδαση των πελατών μας.

Θερμώς θα παρακαλούσαμε, λοιπόν, για κατανόηση και μια σχετική ανοχή απ’ όλους στο θέμα αυτό. Για εμάς και τους εργαζόμενούς μας, εάν χαθεί και ο Αύγουστος, τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης, σε εποχές πολύ δύσκολες για όλους.


Εκ του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required