12 Αυγ 2017

Με μεγάλη επιτυχία η έναρξη της έκθεσης " Ο Τουρισμός συναντά τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας"

Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε χτες η αυλαία της τριήμερης έκθεσης « Ο Τουρισμός συναντά τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας», κατά την οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους παραγωγούς και τα προϊόντα τους.

Τριάντα παραγωγοί του νομού μας, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου, συμμετέχουν σε ένα μωσαϊκό γεύσεων με επίκεντρο τα προϊόντα που παράγει η σαμιώτικη γη, όπως το κρασί, το μέλι, τα τοματίνια, το ούζο, το λάδι και πολλά άλλα.

Η μεγάλη γιορτή γεύσης  ξεκίνησε στις 8.30 το βράδυ με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Νίκο Κατρακάζο να αναφέρει πως επιδίωξη της περιφέρειας είναι η έκθεση να αποτελέσει θεσμό για το νομό μας. «Απόψε ξεκινά μια σημαντική προσπάθεια που σαν στόχο έχει να γνωρίσει ο Τουρισμός την τοπική παραγωγή, τους παραγωγούς, τα προϊόντα και τα πολύπλευρα πλεονεκτήματά τους. Θέλουμε να γίνει θεσμός, που θα αγκαλιάσει όλες τις πόλεις των νησιών μας», είπε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου.





Η δημοσιογράφος, κα Μαργαρίτα Ικαρίου, μίλησε αναλυτικά για τα τοπικά προϊόντα που παράγει το νησί μας, ενώ στη συνέχεια ο Άρης Σκλαβενίτης, οινοχόος, μίλησε για το σαμιώτικο και ικαριώτικο κρασί.

Οι σαμιώτες Chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, κ. Βαγγέλης Μπιλιμπάς και κ. Ασλάνης Παντερλής, έφτιαξαν πιάτα βασισμένα στα σαμιώτικα προϊόντα, παρουσία του Προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ. Αναστάσιου Πρωτοψάλτη και του πρ. Προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ. Μιλτιάδη Καρούμπα.

Ιδιαίτερη στιγμή για τη Σάμο αποτέλεσε η βράβευση του Master Chef 2017 Λάμπρου Βακιάρου μετά τη μεγάλη του επιτυχία, ο οποίος στη συνέχεια μαγείρεψε με υλικά από τη σαμιώτικη γη.

Το πρόγραμμα της Έκθεσης τις επόμενες δύο ημέρες, έχει ως εξής:

Σάββατο, 12 Αυγούστου

Αφιέρωμα στο λάδι, το μέλι, το ούζο & το λικέρ.

‘Εναρξη: 20.30

«Το ούζο της Σάμου- Η ανοδική πορεία του Λικέρ». Ομιλία για τις ιδιαιτερότητες του ούζου από τον Άρη Σκλαβενίτη και τη νέα τάση για το λικέρ, τον καλύτερο Έλληνα οινοχόο (sommelier) 2016, σύμφωνα με τον διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και εκπρόσωπο της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό οινοχόων για το 2017 στο Bordeaux.

20.45: «Το μέλι και τα παραγωγά του, ένας πραγματικός διατροφικός θυσαυρός». Παρουσίαση των ευεργετικών ιδιοτήτων του μελιού από πρ. Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων, κ. Μιλτιάδη Καρούμπα.

20.55: «Το λάδι στη μεσογειακή διατροφή» από τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων, κ. Αναστάσιο Πρωτοψάλτη.

21.00: Γαστρονομικές δημιουργίες με βάση το ούζο και το μέλι από τη chef Αλεξάνδρα Μαγκλή, πρωτεργάτη του Tinos Food Festival.


Κυριακή, 13 Αυγούστου

Αφιέρωμα στα βότανα και στα τοπικά προϊόντα

Έναρξη: 20.30

«Τα οφέλη των βοτάνων στον οργανισμό μας». Ομιλία για τα πλεονεκτήματα των βοτάνων στον οργανισμό από την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της καθημερινής τηλεοπτικής εκπομπής «Γεύσεις από Ελλάδα» στην ΕΡΤ2.

20.45: Γαστρονομικές δημιουργίες από τη chef Φωτεινή Φουρτούνη, με τη βοήθεια της δημοσιογράφου Ολυμπιάδας Ολυμπίτη.

21.30: Δημιουργία cocktail με βάση το σαμιώτικο κρασί από τον bartender Ιωακείμ Ζαβουδάκη.

Τα περίπτερα των παραγωγών θα είναι ανοικτά από τις 18.00 εως τις 24.00 και θα έχουν δικαίωμα πώλησης των προϊόντων, ενώ θα πραγματοποιηθούν και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις από κάποιους παραγωγούς.




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required