11 Αυγ 2017

Στην Αθήνα για περίθαλψη τραυματισμένο τσακάλι

Ένα τραυματισμένο τσακάλι 4 μηνών ταξίδεψε χθες για Αθήνα από το Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» στη Σάμο και με τη βοήθεια από το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου Samos Animal Welfare Association, ώστε να λάβει περαιτέρω αγωγή, από την ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής. 

Το περίπου 4 μηνών θηλυκό τσακάλι, χτυπήθηκε στο πόδι από αυτοκίνητο. Το εντόπισαν δύο τουρίστες και στη συνέχεια, την περίθαλψή της ανέλαβε ο κτηνίατρος του «Αρχιπελάγους», Dr Guido Pietroluongo, μέχρι τη χθεσινή μεταφορά της με πλοίο της Hellenic Seaways Official Fan Page. Το νεαρό ζώο συνόδευσαν στο ταξίδι δύο ερευνήτριες του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος.

«Δυστυχώς, μέσα σε μόλις ενάμιση μήνα, άλλα 7 τσακάλια, τα 6 θηλυκού γένους, τραυματίστηκαν θανάσιμα από διερχόμενα αυτοκίνητα στη Σάμο, όπου ακόμα επιβιώνει ο μοναδικός νησιωτικός πληθυσμός χρυσού τσακαλιού στη Μεσόγειο, αναπόσπαστο μέρος της μοναδικής βιοποικιλότητας του νησιού, καθώς το κοσμεί με την παρουσία του για χιλιάδες χρόνια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αρχιπέλαγος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required