14 Αυγ 2017

Δράση-Ενότητα-Προοπτική: "Οι συμβασιούχοι δικαιώθηκαν και εμείς επιβεβαιωθήκαμε για όσα τόσο καιρό υποστηρίζαμε"

Για δικαίωση των συμβασιούχων του δήμου Σάμου κάνει λόγο η δημοτική παράταξη «Δράση Ενότητα Προοπτική» μετά την προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σάμου.

Η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει:

«Αίτηση ασφαλιστικών κατέθεσαν 32 εκ των 38 συμβασιούχων καθαριότητας, των οποίων τη σύμβαση δεν ανανέωσε ο Δήμος, σύμφωνα με το Νόμο 4479/2017. Η παράταξή μας , παραμένοντας πιστή στις ιδεολογικές της καταβολές μαζί και με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ζήτησε την επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων, καθώς έτσι είχαμε αποφασίσει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στις 22/06/2017, σε αντίθεση με την παράταξη της δημοτικής αρχής του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοι του, λοιπόν, ένα μήνα μετά αποφάσισαν την πρόσληψη μόνο των 16 εκ των 54, αφήνοντας 38 οικογένειες χωρίς εισόδημα, καθώς πρόκειται για ανθρώπους ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την ιδεολογική τους ταυτότητά και τις πραγματικές τους προθέσεις απέναντι στο δίκαιο των εργαζομένων…

Επιπλέον, εν μέσω τουριστικής περιόδου άφησαν το Δήμο χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας και οι εικόνες ακαθαρσίας με γεμάτους κάδους και βρώμικους κοινόχρηστους χώρους έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Την Παρασκευή 11/08/2017 βρεθήκαμε στην αίθουσα του δικαστηρίου στο οποίο κατέφυγαν οι συμβασιούχοι για να τους συμπαρασταθούμε έμπρακτα και καταθέσαμε ως μάρτυρες, τόσο για την αναγκαιότητά τους για την καθαριότητα του Δήμου, όσο και για την ενημέρωσή που είχαμε ως δημοτικοί σύμβουλοι ότι χρήματα υπήρχαν, όπως κατ’ επανάληψη μας είχαν διαβεβαιώσει οι υπεύθυνοι και ο Δήμαρχος όλο αυτό το χρόνο.

Σε μία εξοντωτική διαδικασία διάρκειας 4 ωρών οι συμβασιούχοι δικαιώθηκαν και εμείς επιβεβαιωθήκαμε για όσα τόσο καιρό υποστηρίζαμε.

Η Δημοκρατία νίκησε.

Οι άνθρωποι αυτοί θα γυρίσουν στην εργασία τους και δε θα γίνουν μοχλός πίεσης του Δημάρχου για την επιπλέον χρηματοδότηση που ζητά τόσο καιρό από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ήδη εξέδωσε ανακοίνωση με αυτό το περιεχόμενο προς το Υπουργείο, χρησιμοποιώντας την απόφαση την οποία πολέμησε πριν 3 μέρες! Η υποκρισία στο μεγαλείο της..

Η δικαιοσύνη όμως έκανε το καθήκον της και πλέον είναι σαφές ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ζωές των ανθρώπων…

Η παράταξη μας εύχεται Χρόνια Πολλά σε όλους και

να δίνει η Παναγιά σε όλους φώτιση & δύναμη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required