2 Αυγ 2017

Δύο χρυσά βραβεία για τα σαμιώτικα κρασιά


Δύο «Μεγάλα Χρυσά» βραβεία απέσπασε ο ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ στο διαγωνισμό Mondial des Vins Extrȇmes 2017, σκαρφαλώνοντας στις κορυφές της διεθνούς κατάταξης κρασιών που προέρχονται από ορεινές περιοχές ή απόκρημνες πλαγιές και μικρά νησιά.

Τα κριτήρια του διαγωνισμού που διεξήχθη στην Ιταλία από 6 έως 8 Ιουλίου 2017, δε θα μπορούσαν να ήταν καταλληλότερα για τον ορεινό αμπελώνα της Σάμου, καθώς αξιολογούνται προς βράβευση τα κρασιά τα οποία παράγονται σε δύσβατες ορεινές περιοχές όπου ο κόπος του αμπελουργού πολλαπλασιάζεται λόγω των δύσκολων συνθηκών. Αναδεικνύονται επίσης, οίνοι με μικρές και μέτριες παραγωγές από περιοχές με παράδοση, μακρόχρονη ιστορική πορεία και νησιωτικότητα.

Το ενδιαφέρον των οινοποιείων ανά τον κόσμο για το διαγωνισμό Mondial des Vins Extrȇmes εμφανίζεται κατ’ έτος αυξανόμενο σημαντικά. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 306 οινοποιεία από 15 διαφορετικές χώρες με 740 ετικέτες.

Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, το Samos Anthemis 2011 και το Samos Nectar 2010 «ανέβηκαν» στο υψηλότερο βάθρο της κατάταξης, αποσπώντας επάξια 2 Μεγάλα ΧρυσάΑ και υπογραμμίζοντας την πατροπαράδοτη καλλιέργεια του Άσπρου Μοσχάτου στις ορεινές και ημιορεινές πεζούλες της ακριτικής Σάμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required