3 Αυγ 2017

Σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο


Σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού μας θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές της Σάμου, το επόμενο χρονικό διάστημα, από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της  Κοινότητας Κοκκαρίου με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Νίκο Κατρακάζο και τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργο Βασιλείου, όπου υπήρξε ενημέρωση για τα έργα που θα εκτελεστούν.

Χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση εποικοδομητική και αισιόδοξη η Κοινότητα Κοκκαρίου, στη σελίδα της στο Facebook, αναφέρει πως από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και το οποίο αφορά την οδική ασφάλεια του Εθνικού και του Επαρχιακού Δικτύου της Σάμου, θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες οι εργασίες διάστρωσης της τελευταίας στρώσης ασφαλτικού υλικού από τον οικισμό Αυλάκια μέχρι και τη δυτική είσοδο του Κοκκαρίου, στη θέση "Μύλος" της περιοχής "Ποτάμι". Η διάστρωση της τελευταίας αυτής στρώσης ασφαλτικού δεν είχε ποτέ ολοκληρωθεί έπειτα από την τελευταία διάστρωση πριν σχεδόν 10 χρόνια, με αποτέλεσμα τα κρασπεδοερίσματα με την υφιστάμενη άσφαλτο να έχουν σημαντική υψομετρική διαφορά κάτι που εφιστούσε την οδήγηση, ιδιαίτερα στις στροφές, επικίνδυνη για οχήματα και οδηγούς.

Ανάμεσα στα έργα που θα υλοποιηθούν είναι και η ασφαλτόστρωση του υπολοίπου τμήματος της Εθνικής Οδού Σάμου – Καρλοβάσου, εντός του Οικισμού Κοκκαρίου (από τη θέση "Άμμος" μέχρι και τη θέση "Νεκροταφείο"), με την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρώσει από το δήμο ορισμένες εργασίες που είναι απαραίτητες.

Επίσης αναμένεται και η χρηματοδότηση μελέτης για την αναβάθμιση της Εθνικής Οδού Σάμου - Καρλοβάσου από το Βαθύ μέχρι και το Κοκκάρι με γνώμονα την οδηγική ασφάλεια, το χρόνο μετάβασης, νέες γέφυρες, υδραυλικά και μηχανολογικά έργα και υποδομές δικτύων κοινής ωφέλειας, ενώ θα υπάρξει και μελέτη τροποποίησης του κόμβου "Πυργαλάκι" (κόμβος ΔΕΗ), ώστε να μετατραπεί σε έναν ασφαλή και λειτουργικό κόμβο, καθώς το συγκεκριμένο σημείο παρουσιάζει μειωμένη ορατότητα.

«Η Κοινότητα Κοκκαρίου εκφράζει την ευαρέσκειά της για το πρόσφορο έδαφος που ορισμένα αιτήματά της έχουν βρει και είτε ολοκληρώνονται, είτε βαίνουν προς τη θεμελίωσή τους. Δεν είναι απαραίτητο να επιδείξεις πάντα ένα έργο, μιας και η ως τώρα εμπειρία έχει αποδείξει ότι το άγχος της επίδειξης το μόνο που επιφέρει είναι λάθη και μάλιστα μη αναστρέψιμα ή οικονομικώς ασύμφορα. Τα εχέγγυα για αυτούς που θα έρθουν αύριο και θα πάρουν στα χέρια τους κάτι απτό και εφαρμόσιμο πολλές φορές είναι πιο σημαντικό. Η Κοινότητα Κοκκαρίου θα ήθελε να ευχαριστήσει τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου για την άψογη συνεργασία που υπάρχει και να μην ξεχάσει να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον πρωτεργάτη αυτής της συνεργασίας τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, το Νίκο Κατρακάζο», αναφέρει στην ανάρτησή της η Κοινότητα Κοκκαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required