31 Αυγ 2017

Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου: "Kαληνύχτα και καλή τύχη σε όλους όσους επιθυμούν να πολεμούν τους ελευθέρους επαγγελματίες του νησιού"

Στο θέμα της σφράγισης των τριών καταστημάτων της Οδού Κεφαλοπούλου αναφέρεται ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, ο οποίο υπογραμμίζει πως οι επιχειρήσεις  βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών, χωρίς επί της ουσίας να έχουν παραβεί το Νόμο.

Σε δελτίο τύπου, που εξέδωσε σήμερα το πρωί, ο Σύλλογος αναφέρει:

«Ως Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, είχαμε ενημερώσει τους συνδημότες μας με προηγούμενο Δελτίο Τύπου (14-8-2017), για το ζήτημα που προέκυψε με τα καταστήματα της πόλης μας, σχετικά με το θέμα της παραβίασης του ωραρίου κοινής ησυχίας. Δυστυχώς, παρά τις εκκλήσεις μας και την κοινή λογική, η απόφαση σφράγισης τριών καταστημάτων της οδού Κεφαλοπούλου θα εκτελεστεί αναγκαστικά από την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου τις προσεχείς ημέρες

Στις 2 Σεπτεμβρίου θα σφραγιστούν τα 2 καταστήματα και στις 5 Σεπτεμβρίου το 3ο για δέκα ημέρες- αν και στις 19 Σεπτεμβρίου εκδικάζονται σε βάρος τους μηνύσεις στις οποίες μπορεί και να αθωωθούν. Θεωρούμε ότι για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε στο στόχαστρο των δυνητικών Αρχών, χωρίς επί της ουσίας να έχουμε παραβεί το Νόμο. Το γράμμα του Νόμου, ωστόσο, μεταφράζεται, αναγκαστικά σε μια πραγματικότητα που υποχρεώνει επιχειρηματίες να κλείσουν για ασήμαντο ουσιαστικά λόγο τα καταστήματα τους εν μέσω, ακόμη, τουριστικής περιόδου και σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει βαριά την πόλη μας από το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά και από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει όλα αυτά τα χρόνια τη χώρα μας.

Είμαστε ενωμένοι, ως Σύλλογος και ως επιχειρηματίες, στηρίζοντας και προωθώντας πρώτα από όλα τα συμφέροντα της πόλης μας και μετά των επιχειρήσεων μας. Θα υποστούμε την τιμωρία, φυσικά. Όμως, πρέπει αναγκαστικά να αναρωτηθούμε σε σχέση με το όλο αυτό ζήτημα: Τελικά θέλουμε τουρισμό; Θέλουμε ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας; Θέλουμε την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων; Η τουριστική σεζόν στη Σάμο, που ζει από αυτή τη «βιομηχανία» σε ποσοστό 90% διαρκεί τρεις μήνες το πολύ. Ούτε 90 μέρες. Αν τις 10 πρέπει να μείνουμε κλειστοί για μερικά decibel παραπάνω –ελάχιστα decibel  παραπάνω… - ας σκεφτούμε όλοι τι σημαίνει αυτό στην πράξη. Όχι για τον τύπο των πραγμάτων, αλλά για την ουσία τους…

Kαληνύχτα και καλή τύχη σε όλους όσους επιθυμούν να πολεμούν τους ελευθέρους επαγγελματίες του νησιού, ακόμη και τώρα στα στερνά της τουριστικής περιόδου…».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required