23 Σεπ 2017

29 Οκτωβρίου – Εκδήλωση στη Σάμο για το Ευπαλίνειον Όρυγμα ως Διεθνές Σηραγγολογικό Τοπόσημο

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"
Το Ευπαλίνειον Όρυγμα ανακηρύχθηκε πρόσφατα ως Διεθνές Ιστορικό Τοπόσημο Τεχνολογίας Πολιτικού Μηχανικού από την ASCE (American Society of Civil Engineers). Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίζεται σχετική εκδήλωση στη Σάμο την 29η Οκτωβρίου 2017.
Οργανωτές της εκδήλωσης είναι το ΤΕΕ και το Ελληνικό Τμήμα της ASCE - υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Κεντρικοί Ομιλητές θα είναι οι Hermann Kienast, Mark Kozak-Holland, Δημοσθένης Σβολόπουλος, ενώ προβλέπεται και ξενάγηση στο Όρυγμα μετά την αποκάλυψη της αναμνηστικής πλακέτας.

Θα παρευρεθούν η υπουργός Πολιτισμού, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, ο πρόεδρος του ΣΜΠΕ, ο δήμαρχος Σάμου, εκπρόσωποι του ΕΜΠ, της ASCE και άλλοι επίσημοι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η προσπάθεια ανάδειξης του Ευπαλινείου Ορύγματος ως «Παγκόσμιο Σηραγγολογικό Τοπόσημο» ξεκίνησε κατόπιν πρότασης του ακαδημαϊκού και επίτιμου δημότη Σαμίων, κ. Θεοδόση Τάσιου. Το «Σαμιακόν Βήμα» είχε αφιερώσει το πρωτοσέλιδό του, για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, στο φύλλο της 29ης Ιουνίου 2015 (αρ. φύλλου 3985).


Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required