18 Σεπ 2017

Τρία ταξίδια με σκοπό την προώθηση της Σάμου

Τρεις αποστολές ξένων δημοσιογράφων και εκπροσώπων tour operators θα φιλοξενήσει η Σάμος μέσα στο Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, τις προσεχείς ημέρες στο νησί μας θα βρεθούν, συνεργείο της  ιταλικής ταξιδιωτικής εκπομπής "Kilimangiaro", της RAI3, συνεργείο διάσημης εκπομπής γαστρονομίας από τη Νέα Ζηλανδία, καθώς και αντιπροσωπεία επιχειρηματιών του τουρισμού, που επέλεξε ο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας & Ιρλανδίας για την πραγματοποίηση ταξιδιού εξοικείωσης σε Σάμο-Ικαρία και Λέρο.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία και με το γραφείο του ΕΟΤ Ιταλίας, στις 26 Σεπτεμβρίου θα φτάσει στη Σάμο η δημοσιογράφος Rita Di Francesco, με συνεργείο της RAI3. Θα παραμείνει στο νησί μέχρι τις 4 Οκτωβρίου και στη διάρκεια αυτών των ημερών θα πραγματοποιήσει γυρίσματα σε πολλά σημεία παραθεριστικού ενδιαφέροντος του νησιού (Βαθύ, Καλάμι, Κοκκάρι, Τσαμαδού, Λεμονάκια, Μανωλάτες, Καρλόβασι, Μαραθόκαμπο, Πύργο, Πυθαγόρειο και αλλού), στους αρχαιολογικούς χώρους του Ηραίου και του Ευπαλινείου Ορύγματος καθώς επίσης και στο νησί των Φούρνων. Να σημειωθεί πως η εκπομπή "Kilimangiaro" έχει 1.000.000 τηλεθεατές στην Ιταλία και το αφιέρωμα στη Σάμο, που θα προβληθεί τους προσεχείς μήνες, θα έχει διάρκεια 10-15 λεπτών.

Επίσης, σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας-Ιρλανδίας και τη συνεισφορά του ταξιδιωτικού γραφείου Sunvil Holidays, στο διάστημα 21 & 24-28 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθούν στο νησί μας 16 εκπρόσωποι βρετανικών ΜΜΕ και στελεχών τουριστικών επιχειρήσεων.

Τέλος, στις 22 Σεπτεμβρίου, θα βρεθεί στη Σάμο ο δημοφιλής σεφ και παρουσιαστής Simon Gault και συνεργείο της εταιρείας παραγωγής Blue Multimedia, για τις ανάγκες ντοκιμαντέρ με τίτλο «How we Eat» και θέμα τη Μεσογειακή διατροφή σε σχέση με την υγεία και τη μακροζωία. Το συνεργείο θα επισκεφτεί τοποθεσίες της Σάμου και στη συνέχεια της Ικαρίας και θα μιλήσει με ανθρώπους του τοπικού πληθυσμού κάθε ηλικίας που ακολουθούν τη Μεσογειακή διατροφή και τον τρόπο ζωής. Στόχο έχει, επίσης, να αναδείξει την τοπική παραγωγή προϊόντων και βοτάνων και να μάθει όσο περισσότερα γίνεται σχετικά με την ελληνική και ειδικά την τοπική κουζίνα, που προσφέρει τόσα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required