5 Σεπ 2017

Δράση Ενότητα Προοπτική - Τελειωτικό χτύπημα για τα νησιά μας η αύξηση του ΦΠΑ

Στις επιπτώσεις που θα έχει η επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας αναφέρεται, με ανακοίνωσή της, η παράταξη «Δράση Ενότητα Προοπτική», που ζητά την υπεράσπιση της νησιωτικότητας, ενώ παράλληλα  τονίζει πως η αύξηση του συντελεστή θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο νομό μας, ο οποίος πλήττεται από το μεταναστευτικό.

Η παράταξη αναφέρει πως η επικείμενη κατάργηση από 1/1/2018 των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και προσθέτει πως όλες οι προσπάθειες τουριστικής προβολής και βελτίωσης της τουριστικής μας ανταγωνιστικότητας εξανεμίζονται, αν το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ εφαρμοσθεί.

"Μετά τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού στον τουρισμό μας και την επιβάρυνσης του αστικού ιστού της πρωτεύουσας, έρχεται το τελειωτικό χτύπημα στην οικονομία. Οι επιχειρήσεις,  οι επαγγελματίες, αλλά και όλοι οι κάτοικοι αντί να χαίρουν ειδικής μεταχείρισης και κατανόησης γίνονται έρμαιο του αδίστακτου τραπεζικού συστήματος εξουσίας.

Οι υδροκέφαλοι των Αθηνών  προφανώς αγνοούν το υψηλό κόστος μεταφοράς αγαθών και πρώτων υλών από και προς το νησί μας, σε αντίθεση με το αντίστοιχο κόστος στην ηπειρωτική Ελλάδα.  Αντί να δίνουν κίνητρα τουριστικών – αναπτυξιακών επενδύσεων  μετατρέπουν το νησί  σε χώρο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών", σημειώνει η Δράση Ενότητα Προοπτική.

Η παράταξη ζητά τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ τουλάχιστον για τα νησιά που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού. "Ζητούμε από την Κυβέρνηση και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με το Δήμο την Περιφέρεια και να υπερασπιστούν επιτέλους την νησιωτικότητα στην πράξη", καταλήγει η ανακοίνωση της Δράσης.


Διαβάστε: Τρίτη και φαρμακερή για το ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required