8 Σεπ 2017

Μια μικρή φώκια παρέδωσαν οι Αυτοδύτες Σάμου στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος

Η σημερινή μέρα ήταν πολύ τυχερή για μας, αλλά και για μια μικρή φώκια. Κάνοντας τη συνηθισμένη μεσημεριανή βόλτα μας στο λιμάνι του Μαλαγαρίου, εκεί είδαμε κάποια στιγμή το σκάφος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου να εισέρχεται στο λιμάνι. Και εκεί μας περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. 

Εκτός από το τετραμελές πλήρωμα στο σκάφος των Αυτοδυτών υπήρχε ακόμα ένας επιβάτης. Μια μικρή μαύρη φώκια, όπου τη «μάζεψαν» από τη θάλασσα στην περιοχή Κέδρος.

Σύμφωνα με τους Αυτοδύτες Σάμου, εδώ και λίγες μέρες υπήρχαν αναφορές τόσο από το Λιμενικό, όσο και από το Αρχιπέλαγος, ότι μια μικρή φώκια βρίσκεται στη θάλασσα, σε μικρή απόσταση από τις ακτές και πάντα στη βόρεια πλευρά του νησιού. 

Έτσι σήμερα Παρασκευή (08/09) μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών κάνοντας τη θαλάσσια περιπολία, εντόπισαν την μικρή φώκια σε μικρή απόσταση από την ακτή. Χαρακτηριστικά είπαν: «Κάποια στιγμή ακούσαμε κάτι ήχους, αλλά δεν καταλάβαμε τι ήταν. Σβήσαμε τη μηχανή του σκάφους, ξανακούστηκαν καθαρά πλέον οι κραυγές της φώκιας, η οποία ήρθε με φιλικές διαθέσεις προς εμάς και την ανεβάσαμε στο σκάφος». 

Στο λιμάνι του Μαλαγαρίου τους Αυτοδύτες Σάμου περίμεναν μέλη του Αρχιπελάγους για να παραλάβουν την φώκια και σ’ ερώτησή μας για το τι φύλλο είναι το μικρό θηλαστικό, μας είπαν ότι αυτό δεν μπορούν να το πουν ακόμα, ενώ διακρίναμε και κάποιο μικρό τραύμα στο κεφάλι του. Βγάζοντας και την αναμνηστική φωτογραφία, ο Σύλλογος Αυτοδυτών είπε ότι θα ήθελαν να «βαφτίσουν» οι ίδιοι το μικρό θηλαστικό. Η ζωή συνεχίζεται. 

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση από το Αρχιπέλαγος ότι η μεσογειακή φώκια, που τη γνωρίζαμε με το όνομα «Αργυρώ», μια νέα μικρή φώκια στη Σάμο, περισυνελέγη με ασφάλεια, ώστε να γλυτώσει απρόβλεπτους κινδύνους και ειδικά από μας τους «ανθρώπους». 

Πηγή: Αλέξης Κομνηνός / Samostoday.gr



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required