23 Σεπ 2017

Μητροπολίτης Σάμου στον ΣΚΑΪ - "Η πόλη μας είναι εγκλωβισμένη"

Στην εκπομπή «Καλημέρα», στον  ΣΚΑΪ, μίλησε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Σάμου, κ.κ. Ευσέβιος, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας ως προς το Μεταναστευτικό.

Ο κ.κ. Ευσέβιος ανέφερε πως το hotspot έχει υπερκορεστεί, καθώς η χωρητικότητά του είναι για 700 άτομα , ενώ σύμφωνα με χτεσινά στοιχεία της αστυνομίας οι μετανάστες στο νησί μας είναι 3.700, 850 παιδιά και 90 ασυνόδευτα. «Η πόλη είναι εγκλωβισμένη Δεν μπορούσε να σηκώσουμε περισσότερους από τους ήδη υπάρχοντες και δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, όταν οι μετανάστες και πρόσφυγες είναι 5.000 και οι κάτοικοι 6.000».

«Εμείς από παλιά είχαμε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να είναι διερχόμενοι. Στο Hotspot γίνονται επεισόδια, είχαμε πυρκαγιές, ξυλοδαρμούς και η πόλη είναι σε αναβρασμό. Εμείς επιμένουμε να γίνει αποσυμφόρηση του νησιού και ζητούμε να ενισχυθούν οι υπηρεσίες ασύλου, ώστε να γίνεται γρήγορα η διαδικασία και να πάνε εκεί που θέλουν, καθώς είναι εγκλωβισμένοι στο νησί μας», είπε ο Μητροπολίτης Σάμου, κ.κ. Ευσέβιος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required