22 Σεπ 2017

Αντιπροσωπεία του δήμου Greifswald στη Σάμο

Ολοκληρώθηκε σήμερα τριήμερη επίσκεψη της αντιπροσωπείας από το δήμο Greifswald αποτελούμενη από το δήμαρχο της πόλης, Dr. Stefan Fassbinder, την ειδική σύμβουλο του δημάρχου, Dr. Sylvia Schoenfled και τον αναπληρωτή διευθυντή του δήμου και καθηγητή μαθηματικών, Heiko Gallert.

Η διοργάνωση ενός μαθηματικού διαγωνισμού μαθητών Λυκείου, οι βέλτιστες πρακτικές στον τομέα του τουρισμού, οι τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο δήμων σε πολιτιστικό επίπεδο και ο τρόπος λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρέθηκαν στο επίκεντρο των συσκέψεων που έγιναν με τους αρμόδιους φορείς του νησιού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι εκπρόσωποι του γερμανικού Δήμου, συμμετείχαν επίσης ενεργά στις δράσεις του δήμου Σάμου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Κινητικότητας στην πόλη της Σάμου, στο Πυθαγόρειο και στο Καρλόβασι.

Ο δήμαρχος του Greifswald, Stefan Fassbinder, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ευχαρίστησε το δήμαρχο Σάμου,κ.  Μιχάλη Αγγελόπουλο, για τη φιλοξενία και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο project «Στα Ίχνη του Πυθαγόρα» (μαθηματικό διαγωνισμό) και τη συνεργασία μεταξύ φορέων του τουρισμού, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα τοπικά προϊόντα, όπως το κρασί, το ούζο, το μέλι και το λάδι.

«Οι συνέργειες με τους Ευρωπαϊκούς Δήμους συνεχίζονται μεθοδικά και σε στέρεα βάση και με στόχο την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος των νησιών μας, την απόκτηση εμπειριών και την υιοθέτηση δοκιμασμένα καλών πρακτικών. Είναι συνέργειες από τις οποίες μόνο να ωφεληθούν μπορούν τα στελέχη της αυτοδιοίκησης, οι τοπικοί φορείς και, κατ’ επέκταση οι πολίτες που ζουν στα νησιά μας», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required